Mindenhez is jó!

Egy jó paradicsomszósz recept szerintem a legnagyobb kincs. Tutira szükséged van rá, ha finom házi pizzákat szeretnél készíteni, de ha olyan tészta kedvelő vagy mint én, akkor biztos, hogy havonta legalább kétszer elő fogod venni. Igazi paradicsomból elkészíteni a legtökéletesebb megoldás, de ez a téli időszakban sajnos nem megoldható és bevallom őszintén, én máskor sem szívesen pepecselek vele. Inkább megveszem a boltit (amelyikben nincs cukor és semmi mesterséges anyag) és a saját ízlésem szerint fűszerezem. Mutatom is a villámgyors és egyszerű receptjét.


Villámgyors, egészséges házi paradicsomszósz
Hozzávalók
- 500 gramm dobozos paradicsompüré (cukor nélküli, például Happy Frucht)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet szárított vagy friss oregánó
- 2 csipet szárított vagy friss bazsalikom
Elkészítés
- Öntsd egy kisebb lábosba a dobozos paradicsompürét, locsold meg olívaolajjal, ízesítsd sóval, őrölt fekete borssal, oregánóval és bazsalikommal.
- Forrósítsd fel, majd vedd le a tűzről és add hozzá a zúzott fokhagymát.
- Használd fel egyből, vagy tedd egy üvegbe és tárold hűtőben. 4-5 napig eláll.
Diétánál erre figyelj!
Ezekhez használd:
- pizza feltét
- Padlizsán mini pizzák
- olaszos tészták
- minestrone leves
- Olasz rakott padlizsán (Parmigiana di melanzane)
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Tetszett a recept?
Szólj hozzá és küldj értékelést!