Toast Hawaii – nosztalgia egy szelet ananásszal megbolondítva
Kényeztető tízóraira vagy uzsonna
A Toast Hawaii az az étel, amire mindenki rácsodálkozik, aztán titokban újra és újra elkészíti. 🙂 Kenyér, sonka, ananász, sajt – és voilá, megszületik az ötvenes évek egyik legfurcsábban szerethető találmánya. Azt hihetnénk, hogy ez valami egzotikus amerikai különlegesség, de nem – Németországból származik! Egy bizonyos Clemens Wilmenrod nevű tévés szakács tette híressé a ’50-es évek NSZK-jában. A férfi nem volt séf, de annál jobb showman: egyszerű, de látványos fogásokat mutatott be a német háziasszonyoknak, és így született meg a mára kultikussá vált Toast Hawaii is.
A Toast Hawaii remekül beilleszthető a diétás étkezésbe. A gyümölcs és a gyorsan felszívódó szénhidrátok túlsúlya miatt én reggeli helyett inkább a köztes étkezésekre javasolnám. Tízóraira vagy uzsonnára finom és kényeztető megoldás.
Kinek volt a kedvenc étele a Toast Hawaii?
Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse imádta a toast hawaii-t.
,,Annyira beleszeretett ebbe az ananászos-sonkás-sajtos szendvicsbe (továbbá pizzába), hogy még ugyanabban az évben Martin L. Gore és Alan Wilder zongorakíséretével készített egy szólóalbumot is ezen a néven.” – írja a HUN / INDUSTRIAL \ TECH ipari underground magazin
Legnépszerűbb:
Életmódváltó csomag
Ebben a tudáscsomagomban ahhoz szeretnék neked gyakorlati tanácsokat adni, hogy hogyan alakítsd ki te magad a saját, személyre szabott diétás étrendedet. Mindezt kínkeserves éhezés és bonyolult méricskélések nélkül. Ne feledd, a cél az, hogy egy olyan étrended legyen, amit hosszú távon, könnyedén be is tudsz tartani, mert a zsírpárnáktól való tartós megszabaduláshoz idő kell!
Toast Hawaii
Hozzávalók
- 1 szelet (kb. 35 g) Teljes kiőrlésű toast kenyér (Válassz olyat, amelynek összetevői között nincs cukor.)
- 1 kenésnyi (3 g) vaj
- 1 szelet (10 g) magas hústartalmú sonka
- 1 szelet (20 g) Gouda sajt (Más sajttal is jól működik.)
- 1 szelet (40 g) ananászkarika (Válassz cukormentes ananász konzervet.)
Elkészítés
- A toast kenyeret vajazd meg. Tegyél rá egy szelet sonkát, majd egy szelet (lecsöpögtetett) ananászkarikát. A tetejét takard be alaposan egy szelet sajttal. Mehet is az előmelegített 180℃-os sütőbe pirulni. Akkor jó, ha a sajt úgy ráolvad a tetejére, hogy az ananász csak sejtelmesen látszódik.
Kedves Rita! Nagyon kedvelem a recept küldeményeidet és alkalmazom is. Köszönöm szépen! Várom a továbbiakat is!
Kedves Judit! Örülök, hogy tetszik a heti hírlevelem és benne a receptek. Köszönöm a visszajelzést! Szuperjó főzéseket kívánok! 🙂