Margherita pizza – diétás recept

A fogyókúra alatt is nyugodtan eheted
Margherita pizza – diétás recept

Diétás pizza recept? Igen, lehetséges! Készíts finom, ropogós tésztát teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből és egy egészséges, házi paradicsomszószt hozzá! Nem kell lemondanod a pizzáról, akkor sem, ha diétázol. Alacsony kalóriatartalmával belefér még vacsorára is. Ha szereted a vékony tésztás, igazi olasz pizzákat, akkor ez biztosan a kedvenced lesz!

dietas-pizza-recept
Margherita pizza – diétás recept
Életmódváltó Csomag
Margherita pizza – diétás recept

Margherita pizza – diétás recept

A fogyókúra alatt is nyugodtan eheted
Elkészítés:1 hour
Étkezés: Vacsora
Konyha: mediterrán
Típus: húsmentes
Adag: 6 szelet
Kalória: 126kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 125 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 9 g friss élesztő (Budafokit használtam)
  • néhány evőkanálnyi víz (amennyit felvesz)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet szárított bazsalikom
  • 1 csipet szárított oregánó

A feltéthez:

  • 2 evőkanál házi paradicsomszósz  
  • 125 g light mozzarella
  • 1 db paradicsom
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 csipet szárított oregánó

Elkészítés

  • Vegyél elő egy keverőtálat és szitáld bele a lisztet. Nyomj a közepébe egy mélyedést és morzsold bele az élesztőt, majd öntsd hozzá a langyos vizet. Dolgozd össze egynemű tésztává és gyúrj belőle egy cipót. Takard le és pihentesd 15 percig.
  • Második lépésben add hozzá a tésztához az olajat, a sót és a szárított fűszereket. Gyúrd és dagaszd a tésztát. Én kézzel szoktam, bokszolom és 2-3 alkalommal hozzácsapom az edény aljához is. Csináld addig, amíg el nem fárad a kezed (Ha nem bírod kézzel, akkor készítheted kézi robotgép dagasztóbetétjével is.)
    A végén készíts egy cipóformát a tésztából.
    A tésztának fényesnek kell lennie, és nem szabad, hogy beleragadjon a tál aljába. Ha a tészta ragadós, adj még hozzá egy kevés lisztet.
    Ismét pihentetés következik 30-40 percig letakarva, meleg helyen.
  • Ha nem akarod az összes tésztát felhasználni, akkor kelesztés után egy rövid, szobahőmérsékleten történő pihentetést követően tedd be a hűtőbe azt a részt, amit nem akarsz felhasználni. 1-2 nap múlva, ha kiveszed, hagyd ismét szobahőmérsékleten pihenni, és ugyanolyan finom lesz, mint frissen.
  • A megkelt cipót gyúrd át, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Szeleteld fel a mozzarellát és a paradicsomot. Mindkettőt sózd meg, locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg szárított bazsalikommal is.
  • Jöhet a pizza összeállítása. A tésztán egyenletesen oszlasd el a paradicsomszószt. Tedd rá mozzarella szeleteket, majd a paradicsom szeleteket és már mehet is be a sütőbe.
  • Két fázisban süsd. Először 200 °C-on légkeveréssel 4 percig (ezalatt a tészta megemelkedik, puhulni fog), majd 250 °C-on további 4 percig alsó és felső sütéssel (ezalatt a tészta ropogós lesz).

Diétánál erre figyelj!

1 szelet
Energia: 126 kalória
Fehérje: 7 gramm
Szénhidrát: 14 gramm
Zsír: 4 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?