Padlizsán mini pizzák

Este fáradtan érsz haza és egy gyors vacsorára vágysz? Készíts mini pizzákat padlizsánból! Tökéletes vacsora fogyókúrázóknak, mivel alig tartalmaz szénhidrátot. Ideális hús nélküli napokra is, akár azért, mert vegetáriánus vagy, akár azért, mert időnként szeretsz zöldséges napokat tartani. Sokkal gyorsabban elkészül, mint egy hagyományos pizza és van is annyira finom is!

Életmódváltó Csomag

Padlizsán mini pizzák

Húsmentes vacsora 20 perc alatt
Elkészítés:20 minutes
Étkezés: Vacsora
Konyha: olasz
Típus: 30 perces étel, gluténmentes, húsmentes
Adag: 1 adag
Kalória: 246kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán (kb. 230 gramm)
  • 2 csipet
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 60 gramm Happy Frucht paradicsompüré (ez cukor nélküli)
  • 1 csipet morzsolt oregánó (még jobb, ha friss)
  • 1 csipet morzsolt bazsalikom (még jobb, ha friss)
  • 20 gramm csirkemell sonka (kb. 4 szelet) (Magas hústartalmút válassz!)
  • 35 gramm light feta sajt
  • 15 gramm pecorino sajt (más karakteresebb ízvilágú sajt is jó)

Elkészítés

  • Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 200°C-ra.
  • A padlizsánt mosd meg és szeleteld ujjnyi vékonyra. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg mindkét oldalát citromlével és olívaolajjal, majd sózd meg.
  • A paradicsompürét tedd egy tálba, ízesítsd sóval, oregánóval és bazsalikommal. Keverd össze és kanalazd a padlizsánszeletek tetejére.
  • A sonkát kockázd fel és szórd a szósz tetejére.
  • A feta sajtot kockázd fel és szórd a szósz tetejére.
  • Tedd be a sütőbe és süsd kb. 15 percig, amíg a teteje ropogósra sül. Vedd ki a sütőből, tálald egy nagyobb tányérra és amíg még forró, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon.
  • Fogyaszd friss rukkolával!

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 246 kalória
Fehérje: 21 gramm
Szénhidrát: 14 gramm
Zsír: 12 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?