Kókuszos granola házilag
Sokkal finomabb, mint a bolti!
Ezúttal kókuszos granolát készítettem, mert az őszi-téli varázs granola is nagyon bejött és hamar el is fogyott. A granola nem más, mint egy sült müzli olyan extrákkal dúsítva, amitől egy szuper egészséges reggelit vagy nasit kapsz. Egy kis üvegben, szépen feldíszítve most már vendégségbe is granolát viszek ajándékba. Csupa egészséges hozzávaló és semmi adalékanyag nincs benne. Viszont nagyon addiktív. Amióta megjelentek a granolával töltött üvegek a kamrám polcán, valahogy többször járok arra. 😊
Mi a granola és miért ne egyél belőle túl sokat? Tudd meg ebből az írásomból!
A granolához használt termelői méz a sütés hatására karamellizálódik és ezzel az ízzel, valamint a sütéssel elért ropogósabb textúrával teljesen új dimenzióba emeli a hagyományos müzlit. A kókuszos granola igazán finom reggelihez és nasinak is.
Mivel edd a granolát?
- öntsd fel tejjel (növényi tej is lehet)
- keverd joghurtba
- szórd pohárkrém aljára és tetejére (mint ennél a receptnél)
- koronázd meg vele a zabkásádat
- ropogtasd magában
- fogyaszd friss gyümölcsök mellé (vagy ősszel-télen sült gyümölcsök mellé is)
Ha más granola recepteket is kipróbálnál:
Kókuszos granola házilag
Hozzávalók
- 100 g kókuszreszelék
- 220 g nagyszemű zabpehely (teljes kiőrlésű)
- 1 csipet só
- 80 g akácméz (termelői)
- 80 g kókuszolaj
Elkészítés
- Vegyél elő egy nagy keverőtálat. Öntsd bele a zabpelyhet. Add hozzá a kókuszreszeléket és a csipet sót. Keverd össze alaposan.
- Egy lábosban melegítsd össze a kókuszolajat a mézzel. Ne forrald fel, csak legyen langyos! Öntsd a zabpelyhes keverékre.
- Vegyél elő egy sütőpapírral bélelt tepsit és terítsd el rajta egyenletesen a keveréket. Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz. Közben egyszer keverd át.
- Ha elkészült, hagyd kihűlni a tepsin, majd tedd zárható üvegekbe. Ha megkívánsz egy kis granolát, akkor csak elő kell venni. 🙂
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
One Comment