Csupa egészség egy tányér leveseben
A sárgaborsó krémleves receptet eddig nehezen tudtam elképzelni egy lisztes rántás vagy habarás nélkül, de kipróbáltam csak lepürésítve és azt mondtam: Úristen, ez milyen finom! Hogy eddig miért nem így csináltam? A sárgaborsó több szempontból is rendkívül előnyös, ha fogyni szeretnél. Például szuper fehérjeforrás, alacsony a szénhidráttartalma és a glikémiás indexe is. Ráadásul tele van B1, B2 vitaminokkal, ami jót tesz az idegeknek. Emellett javítja az emésztést és triptofán tartalmával hozzájárul a nyugodt alváshoz. Érdemes kipróbálni! Receptemmel tényleg egy csupa egészséges tányér levest alkothatsz, amit a húsmentes napokon is bátran bevethetsz. 🙂
Diétás sárgaborsó krémleves liszt nélkül
Hozzávalók
- 200 g felezett, száraz sárgaborsó
- 1 evőkanál olívaolaj (vagy vaj)
- ½ vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- víz
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db babérlevél
Tálaláshoz:
- 4 evőkanál (120 g) 12%-os tejföl (elhagyható)
Elkészítés
- A sárgaborsót mosd meg, majd áztasd be hideg vízben legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hagyod. Ez segíti majd a gyorsabb puhulást.
- Áztatás után forrósítsd fel az olajat (vagy a vajat) egy lábosban és pirítsd meg benne a finomra vágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát.
- A sárgaborsóról öntsd le az áztató vizet és mehet is a lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy kétszer ellepje. Sózd meg, adj hozzá őrölt fekete borsot, és tegyél bele egy babérlevelet. Főzd teljesen puhára. Figyelj rá, mert a sárgaborsó szeret kifutni! 🙂
- Ha már puha a borsó, akkor vedd ki belőle a babérlevelet és botmixerrel pürésítsd krémesre.
- Tálalásnál keverj bele egy kanál tejfölt.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?