Őszi csirkecomb almával, répával, sütőtökkel

Ez az a recept, amely nemcsak a tányérodra varázsol őszi hangulatot, hanem a lelkedbe is. Élvezd, ahogy a sült tök és az alma édes illata keveredik a rozmaring illóolajával! Őszi színkavalkád és csupa egészséges finomság egy könnyen elkészíthető, gluténmentes ételben. Vacsorára is fogyaszthatod, de ha párolt rizst készítesz mellé, akkor ebéd is lehet belőle. Márton-napra is ideális választás lehet, a csirkecombot ezen a napon cseréld nyugodtan libacombra. Az alaplé helyett pedig használhatsz száraz fehér bort is.

Diétás csirkemell receptek Receptfüzet borító

Őszi csirkecomb almával, répával, sütőtökkel

Csupa egészséges finomság
Elkészítés:1 hour
Étkezés: Vacsora
Konyha: magyar
Típus: csirkés, gluténmentes, sütőtökös
Adag: 4 adag
Kalória: 310kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 4 db csirke felső comb
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db friss rozmaringág
  • 3 db alma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db orange sütőtök (500 g)
  • 2 dl csirke alaplé vagy víz (ünnepnap száraz fehér bor is lehet)

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
  • A csirkét tisztítsd meg, a csontnál vágd be, hogy jól átsüljön, majd sózd és borsozd. 10 percig hagyd állni.
  • A sütőtököt hámozd meg és kockázd fel. Tedd félre.
  • A sárgarépát tisztítsd meg és vágd félkarikára. Az alma magházát szedd ki és kockázd fel. Az almát és a répát tedd egy nagy tálba. Tedd félre.
  • Egy serpenyőbe tegyél vajat. Ezen süsd elő a csirkecombokat úgy, hogy előbb a bőrével lefelé fordítsd, hogy kisüljön a zsírja. Add hozzá közben a rozmaringágat és azt is pirítsd együtt a csirkével. Fordítsd meg a másik oldalára. Pár perc alatt süss a csirkének kérget, majd vedd ki a serpenyőből.
  • A serpenyőben maradt fűszeres, olvasztott vajhoz add hozzá a sütőtököt, sózd, borsozd és pirítsd meg.
  • Ha már megpirultak, akkor add hozzá a répát és az almát is. Öntsd fel az alaplével és főzd pár percig.
  • Vegyél elő egy hőálló tálat és sütőtökös-répás-almás keveréket öntsd bele. Terítsd el és tedd rá az elősütött csirkecombokat.
  • Fedd le alufóliával és süsd az előmelegített 200 °C-os sütőben 30 percig, majd vedd le róla a fóliát és süsd még további 10 percig.
  • Tipp: Ha diétázol, akkor a csirkecomb bőrét ne edd meg, ez ugyanis túl sok felesleges zsiradékot tartalmaz

Diétánál erre figyelj!

1 adag (csirkebőr nélkül)
Energia: 310 kalória
Fehérje: 18 gramm
Szénhidrát: 42 gramm
Zsír: 8 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?