Kecskesajtos-gombás rántotta tortilla lapban
Így dobd fel extra ízekkel a rántottádat!
Unod a hagyományos rántottákat? Tavasszal érdemes megújítani ezt is. Most egy kecskesajtos változatot készítettem, ami tele van értékes fehérjeforrásokkal és így kiváló napindító. Ha egészségesen szeretnél táplálkozni, vagy csak feldobnád extra ízekkel a rántottádat, akkor próbáld ki ezt a kecskesajtos-gombás finomságot tortilla lapban!
Kecskesajtos-gombás rántotta tortilla lapban
Hozzávalók
- 1 teljes kiőrlésű tortilla lap
- 2 db tojás (M-es méretű)
- 2 db csiperkegomba
- 15 gramm kecskesajt (ebben a receptben az Aldiban kapható, laktózmentes Alpenmark Ziegenkase kecskesajtot használtam)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
Köret
- 1 marék saláta mix
- 3 koktélparadicsom
Elkészítés
- A gombát tisztítsd meg, és vágj belőle vékony félszeleteket.
- A kecskesajtból vágj vékony szeleteket.
- A tojásokat üsd fel és tedd egy keverőtálba. Adj hozzá sót, és keverd el egy villával.
- Pirítsd meg egy serpenyőben kevés olajon a gombát. Sózd, borsozd, majd add hozzá a felvert tojást. Készíts lágy tojásrántottát, tehát ne süsd sokáig, időben borítsd ki egy tányérra.
- Szórd meg a tetejét a kecskesajttal, hogy szépen ráolvadjon.
- A forró serpenyőben süsd meg a torilla lapok mindkét oldalát. Borítsd ki egy tányérra. Az egyik felére halmozd rá a rántottát és hajtsd össze.
- Langyosan fogyaszd el, salátával és paradicsommal.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
One Comment