Kecskesajtos-gombás rántotta tortilla lapban

Így dobd fel extra ízekkel a rántottádat!
rántotta tortilla lapban

Unod a hagyományos rántottákat? Tavasszal érdemes megújítani ezt is. Most egy kecskesajtos változatot készítettem, ami tele van értékes fehérjeforrásokkal és így kiváló napindító. Ha egészségesen szeretnél táplálkozni, vagy csak feldobnád extra ízekkel a rántottádat, akkor próbáld ki ezt a kecskesajtos-gombás finomságot tortilla lapban!

rántotta tortilla lapban
rántotta tortilla lapban
Vagány Receptek e-book
rántotta tortilla lapban

Kecskesajtos-gombás rántotta tortilla lapban

Így dobd fel extra ízekkel a rántottádat!
Elkészítés:10 minutes
Étkezés: Reggeli
Konyha: magyar
Típus: 15 perces étel, húsmentes, laktózmentes, tortilla
Adag: 1 adag
Kalória: 426kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 2 db tojás (M-es méretű)
  • 2 db csiperkegomba
  • 15 gramm kecskesajt (ebben a receptben az Aldiban kapható, laktózmentes Alpenmark Ziegenkase kecskesajtot használtam)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors

Köret

  • 1 marék saláta mix
  • 3 koktélparadicsom

Elkészítés

  • A gombát tisztítsd meg, és vágj belőle vékony félszeleteket.
  • A kecskesajtból vágj vékony szeleteket.
  • A tojásokat üsd fel és tedd egy keverőtálba. Adj hozzá sót, és keverd el egy villával.
  • Pirítsd meg egy serpenyőben kevés olajon a gombát. Sózd, borsozd, majd add hozzá a felvert tojást. Készíts lágy tojásrántottát, tehát ne süsd sokáig, időben borítsd ki egy tányérra.
  • Szórd meg a tetejét a kecskesajttal, hogy szépen ráolvadjon.
  • A forró serpenyőben süsd meg a torilla lapok mindkét oldalát. Borítsd ki egy tányérra. Az egyik felére halmozd rá a rántottát és hajtsd össze.
  • Langyosan fogyaszd el, salátával és paradicsommal.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 426 kalória
Fehérje: 25 gramm
Szénhidrát: 31 gramm
Zsír: 22 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?