Ropogós, sült csirke és kapros-joghurtos uborkasaláta
A csirkés tortilla recept a legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető diétás vacsora. Nyáron is jolly joker étel, mert ha van egy kis maradék sült hús, akkor a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Az én kedvenc nyári csirkés tortilla receptem kapros-joghurtos uborkasalátával készül. Ez az a kombináció, amiről mindig az jut eszembe, hogy mennyire imádom a nyár ízeit. 🙂
A kedvenc nyári, csirkés tortilla receptem
Hozzávalók
- 250 g csirkemellfilé
- 1 evőkanál sültcsirke fűszersó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
- fejenként 1-1 marék salátakeverék
A kapros uborkasalátás öntethez
- 2 db fürtös uborka (vagy 1 darab kígyóuborka)
- 200 ml natúr görög joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- ½ csomó kapor
Elkészítés
- A csirkemellet tisztítsd meg, és kockázd fel. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy felforrósított serpenyőben. A végén adj hozzá zúzott fokhagymát. Vedd ki egy tálba, és lefedve hagyd pihenni, amíg a többit elkészíted.
- Az uborkasalátához az uborkát vékonyan szeleteld fel és sózd be. Hagyd állni 10 percig. Majd nyomkodd ki a levét és tedd egy keverőtálba. Adj hozzá joghurtot és ízesítsd őrölt fehér borssal, finomra aprított kaporral. Keverd össze.
- A tortilla lapot sütheted ugyanabban a serpenyőben is, amelyikben a csirkét sütötted. De olaj nem kell alá. Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd vedd ki és kend meg a kapros-joghurtos uborkasalátával.
- Halmozd rá a sült csirkét, majd szórd meg egy marék salátával, locsold még meg egy kevés uborkás öntettel, majd tekerd fel és fogyaszd azonnal!
Szuper recept Köszönöm szépen ♥️
Kedves Tamara! Nagyon köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy tetszik a recept.