A kedvenc nyári, csirkés tortilla receptem
Ropogós, sült csirke és kapros-joghurtos uborkasaláta
A csirkés tortilla recept a legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető diétás vacsora. Nyáron is jolly joker étel, mert ha van egy kis maradék sült hús, akkor a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Az én kedvenc nyári csirkés tortilla receptem kapros-joghurtos uborkasalátával készül. Ez az a kombináció, amiről mindig az jut eszembe, hogy mennyire imádom a nyár ízeit. 🙂
A kedvenc nyári, csirkés tortilla receptem
Hozzávalók
- 250 g csirkemellfilé
- 1 evőkanál sültcsirke fűszersó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
- fejenként 1-1 marék salátakeverék
A kapros uborkasalátás öntethez
- 2 db fürtös uborka (vagy 1 darab kígyóuborka)
- 200 ml natúr görög joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- ½ csomó kapor
Elkészítés
- A csirkemellet tisztítsd meg, és kockázd fel. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy felforrósított serpenyőben. A végén adj hozzá zúzott fokhagymát. Vedd ki egy tálba, és lefedve hagyd pihenni, amíg a többit elkészíted.
- Az uborkasalátához az uborkát vékonyan szeleteld fel és sózd be. Hagyd állni 10 percig. Majd nyomkodd ki a levét és tedd egy keverőtálba. Adj hozzá joghurtot és ízesítsd őrölt fehér borssal, finomra aprított kaporral. Keverd össze.
- A tortilla lapot sütheted ugyanabban a serpenyőben is, amelyikben a csirkét sütötted. De olaj nem kell alá. Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd vedd ki és kend meg a kapros-joghurtos uborkasalátával.
- Halmozd rá a sült csirkét, majd szórd meg egy marék salátával, locsold még meg egy kevés uborkás öntettel, majd tekerd fel és fogyaszd azonnal!
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Szuper recept Köszönöm szépen ♥️
Kedves Tamara! Nagyon köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy tetszik a recept.