Citromos krémmel
Diétás répatortát készíteni nem is olyan egyszerű, mint ahogyan elsőre gondoltam. Volt pár verzió, ami túl sok kalória lett az olaj és a mascarpone miatt. Egy-két trükköt bevetve végül sikerült 200 kalóriára lecsökkenteni egy szeletet. Ezt úgy csináltam, hogy kisebb szeleteket vágtam, így 16 lett belőle. Ez bőven elég is egy adagnak, mert nagyon laktató. A mascarponét pedig natúr joghurttal egészítettem ki és így könnyebb lett. Persze nem csak a kalória a fontos, hanem az íz élmény is. Ez a diétás répatorta nálam megkapta 10 pontot a 10-ből! 🙂 Próbáld ki Te is, ne csak húsvétkor!
Diétás répatorta
Hozzávalók
- 200 gramm sárgarépa
- 100 gramm olívaolaj
- 100 gramm xilit
- 100 gramm eritrit
- 3 db tojás
- 220 gramm teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 gramm egész mandula (dió is jó)
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet őrölt fahéj
A citromos krémhez:
- 250 gramm light mascarpone
- 110 gramm krémes natúr joghurt
- 1 teáskanál citromlé
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 40 gramm eritrit vagy ízlés szerint folyékony stevia
Elkészítés
- Reszeld le a répát, és tedd egy keverőtálba. Öntsd rá az olívaolajat, és keverd össze. Tedd félre.
- Daráld le a mandulát (egy aprítógép vagy egy erős turmixgép is tökéletes ehhez), és tedd egy keverőtálba, add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd keverd össze. Tedd félre.
- Tedd egy nagyobb keverőtálba a tojásokat és add hozzá a xilitet, eritritet. Elektromos habverővel keverd össze, hogy krémes habot kapjál. Add hozzá a lisztes keveréket, majd a répás keveréket és alaposan keverd össze egy kanál segítségével.
- Az így kapott masszát kanalazd egy vajjal kikent, 24 cm átmérőjű tortaformába és süsd 180 ℃-on (alsó-felső, légkeveréses sütés) 30 percig.
- Ha elkészült, akkor hűtsd ki teljesen, vedd ki a formából és kanalazz a tetejére a citromos krémből, amihez csak össze kell keverned a hozzávalókat. Reszelt sárgarépával díszítsd a krém tetejét.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?