Fitnesz desszert, amit nem lehet abbahagyni!
Nagyon szeretem a túró rudit. A bolti helyett elhatároztam, hogy elkészítem házilag. Megnéztem pár videót és receptet. Az eredeti recept: túró, porcukor és vaj, amit egy csőből nyomnak ki. Habzsákból is ki lehetne nyomni, de valamiért ez nekem nem sikerült szépen. Többszöri próbálkozás után úgy döntöttem, hogy változtatok a formán és inkább golyót gyúrtam a masszából. Csokival bevonva isteni finom lett! Csak az a baj, hogy ezt sem lehet abbahagyni egy után. 🙂 Egyszerűen mennyei érzés, amikor áttöröd a ropogós mogyorós-csokis réteget és egy lágy, édes krém fogad belül. Ezt ki kell próbálnod!
Ötletek
- A golyó közepébe tehetsz még cukormentes lekvárt is vagy esetleg egy kisebb gyümölcsdarabot (például epret vagy áfonyát).
- Próbáld ki cukormentes fehér csokival is!
Diétás túró rudi bonbon
Hozzávalók
- 250 g zsírszegény rögös túró
- 50 g xilit
- 25 g olvasztott vaj (82%-os zsírtartalmú)
- pár csepp vaníliaaroma
A bevonóhoz
- 100 g étcsokoládé (J.D. Gross 85%-os étcsokit használtam, de ha teljesen cukormentesre szeretnéd, akkor használj cukormentes étcsokoládét)
- 10 g vaj (82%-os zsírtartalmú)
- 10 g mandulabél (lehet dió vagy mogyoró is)
Elkészítés
- Tedd a túrót egy aprítógépbe, add hozzá a xilitet, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen krémesre.
- A masszát tedd a hűtőbe egy órára, hogy keményebb legyen és könnyebb legyen belőle golyókat formázni.
- Egy óra után vedd ki a masszát a hűtőből és enyhén vizes kézzel formázz belőle golyókat.
- Az elkészült golyókat tedd egy tálcára és tedd fagyasztóba legalább 2 órára.
- A mandulát aprítsd fel késsel vagy aprítógépben. Legyenek nagyobb darabok is, amelyekre jó ráharapni, tehát nem kell annyira finomra aprítani.
- A csokit törd apró darabokra, majd tedd egy lábosba és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvaszd meg. Add hozzá a vajat is (ettől folyósabb lesz), keverd el és vedd le a tűzhelyről.
- Egy csipesz segítségével mártsd bele a golyókat és forgasd is meg. Tedd egy sütőpapírral bélelt tálra, mert csak így fog könnyen lejönni a golyó.
- A golyók tetejét rögtön a csokiba mártás után szórd meg az aprított mandulával.
- Tedd hűtőbe és kb. 40 perc múlva fogyaszthatod is. Ennyi idő kell hogy a belseje megolvadjon, a csoki pedig megdermedjen a tetején.
- Fogyasztásig tárold hűtőben.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!