Diétás túró rudi bonbon

Fitnesz desszert, amit nem lehet abbahagyni!
túró rudi bonbon

Nagyon szeretem a túró rudit. A bolti helyett elhatároztam, hogy elkészítem házilag. Megnéztem pár videót és receptet. Az eredeti recept: túró, porcukor és vaj, amit egy csőből nyomnak ki. Habzsákból is ki lehetne nyomni, de valamiért ez nekem nem sikerült szépen. Többszöri próbálkozás után úgy döntöttem, hogy változtatok a formán és inkább golyót gyúrtam a masszából. Csokival bevonva isteni finom lett! Csak az a baj, hogy ezt sem lehet abbahagyni egy után. 🙂 Egyszerűen mennyei érzés, amikor áttöröd a ropogós mogyorós-csokis réteget és egy lágy, édes krém fogad belül. Ezt ki kell próbálnod!

Fitnesz desszert

Ötletek

  • A golyó közepébe tehetsz még cukormentes lekvárt is vagy esetleg egy kisebb gyümölcsdarabot (például epret vagy áfonyát).
  • Próbáld ki cukormentes fehér csokival is!
házi túró bonbon
Fitnesz Édességek e-book
túró rudi bonbon

Diétás túró rudi bonbon

Fitnesz desszert, amit nem lehet abbahagyni!
Elkészítés:3 hours 15 minutes
Étkezés: Desszert
Konyha: magyar
Típus: gluténmentes, sütés nélküli
Adag: 9 darab
Kalória: 139kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény rögös túró
  • 50 g xilit
  • 25 g olvasztott vaj (82%-os zsírtartalmú)
  • pár csepp vaníliaaroma

A bevonóhoz

  • 100 g étcsokoládé (J.D. Gross 85%-os étcsokit használtam, de ha teljesen cukormentesre szeretnéd, akkor használj cukormentes étcsokoládét)
  • 10 g vaj (82%-os zsírtartalmú)
  • 10 g mandulabél (lehet dió vagy mogyoró is)

Elkészítés

  • Tedd a túrót egy aprítógépbe, add hozzá a xilitet, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat, majd keverd teljesen krémesre.
  • A masszát tedd a hűtőbe egy órára, hogy keményebb legyen és könnyebb legyen belőle golyókat formázni.
  • Egy óra után vedd ki a masszát a hűtőből és enyhén vizes kézzel formázz belőle golyókat.
  • Az elkészült golyókat tedd egy tálcára és tedd fagyasztóba legalább 2 órára.
  • A mandulát aprítsd fel késsel vagy aprítógépben. Legyenek nagyobb darabok is, amelyekre jó ráharapni, tehát nem kell annyira finomra aprítani.
  • A csokit törd apró darabokra, majd tedd egy lábosba és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvaszd meg. Add hozzá a vajat is (ettől folyósabb lesz), keverd el és vedd le a tűzhelyről.
  • Egy csipesz segítségével mártsd bele a golyókat és forgasd is meg. Tedd egy sütőpapírral bélelt tálra, mert csak így fog könnyen lejönni a golyó.
  • A golyók tetejét rögtön a csokiba mártás után szórd meg az aprított mandulával.
  • Tedd hűtőbe és kb. 40 perc múlva fogyaszthatod is. Ennyi idő kell hogy a belseje megolvadjon, a csoki pedig megdermedjen a tetején.
  • Fogyasztásig tárold hűtőben.

Diétánál erre figyelj!

1 darab 
Energia: 139 kalória
Fehérje: 5 gramm
Szénhidrát: 9 gramm
Zsír: 10 gramm
 

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?