Nyári melegben nagyon jól tudnak esni a savanykás gyümölcsök. A cseresznyét és a ribizlit nem csak a süteményekbe teheted, hanem készíthetsz belőlük egy finom joghurtitalt is! Valójában frissen a legegészségesebb minden gyümölcs. Ha sütöd, akkor már veszít a vitamintartalmából. Kár lenne elveszíteni a bogyós gyümölcsök értékes vas, C-vitamin és antioxidáns tartalmát, mert mindezek segítik, hogy egészséges és fiatalos legyél. A cseresznye magas rosttartalmával ráadásul felpörgetheted az anyagcserédet is, így fogyókúrázóknak szinte kötelező. Ezt a cseresznyés-ribizlis joghurtitalt tízóraira vagy uzsonnára fogyaszd. 309 kalóriájával bőven ad energiát a nap további részére.
Cseresznyés-ribizlis joghurtital
Hozzávalók
- 25 szem cseresznye (200 gramm)
- 1 marék ribizli (50 gramm)
- 100 gramm görög joghurt
- 100 ml hideg tej (1,5%-os)
- 30 gramm eritrit (ha édesen szereted)
- ½ lime leve
Elkészítés
- Mosd meg a cseresznyét, vágd félbe és magozd ki. Tedd turmixgépbe.
- Mosd meg a ribizlit és szemezd bele a turmixgépbe.
- Add hozzá a joghurtot, a tejet, az eritritet és a lime levét.
- Turmixold krémesre és fogyaszd azonnal.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?