Carbonarra spagetti
Kevesebb kalória és mégis elképesztően finom!
A carbonarra spagetti az olaszoknál szent dolog, így valószínűleg ez a recept nem tetszene nekik. De az eredeti verzió túl sok kalóriát tartalmaz, és ha zsírszegény diétát folytatsz, akkor valószínűleg nem fog beleférni. A szalonnát elhagytam, helyette magas hústartalmú sonkát használtam. A zsíros tejszín helyett zsírszegényt választottam. Kicsit spóroltam a kalóriákkal, de azért inkább a gyúrós napjaidra ajánlom. Hagyd a porból készült alapokat, próbáld ki ezt!
Diétás tipp
A carbonarra spagetti 30% zsírtartalmú tejszínnel sokkal finomabb és krémesebb. Azonban ennek nagyon sok a kalóriája. Ha csökkenteni akarod, akkor inkább 22%-os főzőtejszínt használj.
Ha megnézed a kalóriaértékeit egy adagnak, látod, hogy még így is nagyon sok egy fitnesz ételhez képest. Ennél lejjebb sajnos nem tudtam vinni. Gyúrós napokra ajánlom inkább, amikor nagyobb a kalóriaégetésed.
Carbonarra spagetti
Hozzávalók
- 150 g sonka (legalább 85% hústartalmú sonkát válassz)
- 300 ml tejszín (22%-os zsírtartalommal)
- 2 db tojás sárgája
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- 180 g durum spagetti tészta (szárazon kimérve 180 g)
Elkészítés
- A sonkát kockázd fel. A vöröshagymát tisztítsd meg és vágd apró kockákra. A petrezselymet mosd meg és vágd finomra. A fokhagymát tisztítsd meg és fokhagymanyomóval zúzd össze. Ezeket mind tedd a tűzhely közelébe, hogy kéznél legyen és csak bele kelljen tenni a serpenyőbe.
- A tojássárgáját tedd egy keverőtálba, öntsd hozzá a tejszínt. Adj hozzá kb. egy teáskanál sót és szórd meg frissen őrölt fekete borssal. Keverd el alaposan és tedd félre.
- Vegyél elő egy magas falú serpenyőt és löttyintsd bele olívaolajat. Tedd rá a vöröshagymát és pirítsd aranybarnára. Add hozzá a sonkát és ezzel is pirítsd át. Add hozzá a petrezselymet és a fokhagyma felét. Ezeket kevergetve kicsit melegítsd át. Majd vedd lejjebb a hőfokot. Közepes hőfokon öntsd bele a tejszínes keveréket. Egyből keverd is el, ügyelj arra, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki.
- Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a maradék fokhagymát is. Ha elég sűrű, akkor készen van.
- Sós vízben főzz ki hozzá durum spagettit.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!