Paradicsomos spagetti egészségesen

Ezt nem fogod tudni abbahagyni!
Paradicsomos spagetti egészségesen

A paradicsomos spagetti egészségesen is elkészíthető. Felejtsd el az előre elkészített, üveges szószokat, a por alapú űrkajákat meg pláne! Ezek tele vannak felesleges tartósítószerekkel és nem is annyira finomak, mint ez a recept. Ezt a paradicsomos spagetti ételt A mackó (The bear) című sorozatban láttam. Ez a családi spagetti recept az első évad végén tulajdonképpen megmentette az éttermet. Nem spoilerezem el. A lényeg az, hogy ez a spagetti annyira megtetszett, hogy mindenképpen el akartam készíteni. A hozzávalókat elolvassa azt gondolod majd szerintem Te is, amit én: “Ó, hát ez egy nagyon egyszerű kis tészta. Tegyünk még hozzá valami fullosat!” Ne tedd! Pont az egyszerűségében rejlik a varázsa. A sajton kívül nem is kell hozzá más! Én mozzarella kockákkal adtam egy kis fehérjeforrást neki. Azért is választottam ezt a sajtot, hogy kicsit spóroljak a zsírokkal, mert alapból vaj és olívaolaj is kell bele, amelyek megdobják a zsírtartalmát és így a kalóriatartalmát is. Ha viszont belefér némi extra kalória is, akkor próbáld ki trappista sajttal! És ne feledd, én szóltam, hogy ezt nem fogod tudni abbahagyni! 🙂

paradicsomos spagetti
Paradicsomos spagetti tál
Vagány Receptek e-book
Paradicsomos spagetti tál

Paradicsomos spagetti egészségesen

Ezt nem fogod tudni abbahagyni!
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: 30 perces étel, húsmentes
Adag: 4 adag
Kalória: 379kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 240 g (adagonként 60 g – szárazon kimérve) durum spagetti tészta Combino márkát használtam a Lidl-ből)
  • 1 nagy marék friss bazsalikomlevél

    (ehhez a recepthez tényleg friss kell, nem jó a szárított)

  • 1 közepes méretű (100 g) vöröshagyma
  • 8 gerezd (30 g) fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 g vaj (Pilos 82%-os vajat használtam a Lidl-ből)
  • 400 g hámozott, darabolt paradicsom paradicsomlében (Baresa márkát használtam, a Lidl-ből)
  • 125 g light mozzarella sajt (Lovillo márkát használtam, a Lidl-ből)
  • frissen őrölt tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Tegyél fel sós vizet a tűzhelyre. Ha felforrt, tedd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra. A főzőléből tegyél félre 1 dl-t egy pohárban. A tésztát szűrd le, de ne öblítsd le hideg vízzel. Tedd félre a kifőtt tésztát.
  • A hagymát és a fokhagymát pucold meg. A hagymát vágd nagyobb darabokra.
  • A bazsalikom leveleket mosd meg, és szárítsd meg egy papírtörlőn.
  • Löttyints olajat egy magas falú serpenyőbe vagy lábosba, és tedd bele egészben a fokhagymát és a bazsalikom leveleket. Közepes hőfokon, lassan süsd aranybarnára. Néha keverd is meg! Majd öntsd ki az egészet az olajjal együtt egy hőálló tálba. Az olaj megtartása nagyon fontos, mert ez adja meg igazán a szósz fűszeres ízét.
  • Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a darabka vajat és a vöröshagymát. Alacsony hőfokon pirítsd meg. Közben többször is kevergesd, hogy ne égjen meg. A vaj barnás színű lesz, a hagyma pedig karamellizálódik. Isteni ízek! Ha nem szeretnéd annyira édeskésre az ízvilágát, akkor ezen a ponton sózd meg egy kicsit a hagymákat.
  • Add hozzá a darabolt paradicsomot, és öntsd vissza bele a félretett sült fokhagymát és bazsalikom levelet az olajjal együtt. A konzervdobozban maradt paradicsomlevet öntsd fel a félretett főzőlével és löttyintsd a lábosba. Főzd össze az egészet kb. 5 percig.
    házi spagetti szósz főzése
  • Öntsd át egy thermo üveges turmixgépbe vagy használj botmixert, a lényeg az, hogy pépesítsd teljesen krémesre. Ha kész, akkor forrald még át a lábosban.
  • Add hozzá a kifőtt tésztát. Keverd el, és tálald még langyosan.
  • Tálalásnál szórj a tetejére kockákra vágott mozzarella sajtot vagy reszelt trappista sajtot és friss bazsalikom leveleket.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 379  kalória
Fehérje: 17  gramm
Szénhidrát: 47 gramm
Zsír: 12 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?