A legjobb nyári vacsora egészségesen!
A töltött tök egészséges? Igen, lehet az. Készítsd el ezt a receptet bulgurral. Egészséges és vitamindús finomság. Ráadásul az alakod miatt sem kell aggódnod, mert viszonylag kalóriaszegény, sok fehérjét és kevés szénhidrátot tartalmaz. Dobd fel a nyári estéket ezzel a vacsorával!
Töltött tök tejszínes darált hússal és bulgurral
Hozzávalók
- 1 kg zsenge főzőtök
- 500 g darát sertés hús (7%-os zsírtartalommal)
- 120 g bulgur (szárazon kimérve)
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 dl víz
- 200 ml főzőtejszín (22%-os zsírtartalommal)
- 45 g parmezán sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
- A bulgurt főzd meg egy csipet sóval. Tedd félre.
- Vágd le a tök két végét, mosd meg és hosszában vágd ketté. Egy kanál segítségével vésd ki a belsejét. Távolítsd el a magokat és készíts mélyedést a tölteléknek.
- A belső részét sózd meg alaposan, locsold meg olívaolajjal és kézzel masszírozd át a sós olajjal a tök belső és külső részét is. Tedd félre.
- A vöröshagymát tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd félre.
- A fokhagymát tisztítsd meg. Tedd félre.
- A petrezselymet mosd meg és vágd finomra. Tedd félre.
- A sajtot reszeld le. Tedd félre.
- Egy magas falú serpenyőben forrósíts olívaolajat, tedd rá a kockázott hagymát és ha már üveges, akkor add hozzá a darált húst is. Sózd, borsozd, adj hozzá oregánót és pirítsd meg.
- Add hozzá a tejszínt és a vizet. Keverd el. Ha már kezd besűrűsödni, add hozzá a főtt bulgurt. Keverd hozzá a reszelt sajt felét. Reszeld bele a fokhagymát. Keverd hozzá a finomra vágott petrezselyem ¾ részét. Tedd félre.
- A tökök a só hatására vizet engedtek ki. Ezt öntsd ki belőlük és tedd a tököket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Halmozd a közepükbe a darált húsos keveréket, szórd meg a tetejüket a maradék sajttal és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 50-60 percig.
- Tálalásnál szórd meg a maradék petrezselyemzölddel. Fogyaszd friss salátával.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?