A bulgurt főzd meg egy csipet sóval. Tedd félre.
Vágd le a tök két végét, mosd meg és hosszában vágd ketté. Egy kanál segítségével vésd ki a belsejét. Távolítsd el a magokat és készíts mélyedést a tölteléknek.
A belső részét sózd meg alaposan, locsold meg olívaolajjal és kézzel masszírozd át a sós olajjal a tök belső és külső részét is. Tedd félre.
A vöröshagymát tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd félre.
A fokhagymát tisztítsd meg. Tedd félre.
A petrezselymet mosd meg és vágd finomra. Tedd félre.
A sajtot reszeld le. Tedd félre.
Egy magas falú serpenyőben forrósíts olívaolajat, tedd rá a kockázott hagymát és ha már üveges, akkor add hozzá a darált húst is. Sózd, borsozd, adj hozzá oregánót és pirítsd meg.
Add hozzá a tejszínt és a vizet. Keverd el. Ha már kezd besűrűsödni, add hozzá a főtt bulgurt. Keverd hozzá a reszelt sajt felét. Reszeld bele a fokhagymát. Keverd hozzá a finomra vágott petrezselyem ¾ részét. Tedd félre.
A tökök a só hatására vizet engedtek ki. Ezt öntsd ki belőlük és tedd a tököket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Halmozd a közepükbe a darált húsos keveréket, szórd meg a tetejüket a maradék sajttal és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 50-60 percig.
Tálalásnál szórd meg a maradék petrezselyemzölddel. Fogyaszd friss salátával.