Ricottás tormás öntettel
A sült karfiol népszerű vega étel. Ha egyszer kipróbálod, hamar megérted ennek okát. Nagyon egyszerűen elkészíthető és meglepően finom. Ebben a receptben grill zöldség fűszerkeverékkel fűszereztem, hogy az eredeti zöldséges íz megmaradjon. Volt már olyan is, hogy sült csirke fűszersót tettem rá és ettől kicsit olyan volt, mintha húst ennék. A karfiol sokféleképpen fűszerezhető és így számtalan fenséges ebéd vagy vacsora készíthető belőle. Próbáld ki édesburgonyával és egy ricottás tormás öntettel is!
Sült karfiol és édesburgonya tál
Hozzávalók
- 1 nagy fej karfiol
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 zacskó grill zöldség fűszerkeverék vagy olasz fűszersó
- 1 kávéskanál szárított, morzsolt bazsalikom
- 1 db (300 g) édesburgonya
Öntet
- 100 g ricotta
- 125 g tejföl (12%-os)
- 1 evőkanál majonézes torma
- só
Elkészítés
- Az édesburgonyát mosd meg és sós vízben, héjában főzd puhára. Ha kész, hagyd langyosra hűlni, majd hámozd meg és vágd nagyobb kockákra. Tedd félre.
- A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira és tedd egy keverőtálba
- Egy kisebb tálba öntsd bele az olajat, add hozzá a fűszereket, majd keverd át alaposan.
- Ezt a fűszeres olajat öntsd a karfiolra és keverd át az egészet.
- Öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 200 °C fokon alsó és felső légkeveréses sütőben addig amíg aranybarna nem lesz.
- Az utolsó 5 percben tedd hozzá a félretett édesburgonya kockákat is, hogy kicsit átmelegedjenek.
- Tálalásnál add hozzá az öntetet is. Ennek hozzávalóit csak össze kell keverned.
Kedves Rita!
Nagyon ínycsiklandozónak tűnnek ezek az új receptek, a “sült karfiol édesburgonya tálat” húsvétra elkészítem.
Köszi a recepteket, a legjobbkor jött.
Boldog húsvéti ünnepeket!
Zsuzsa
Kedves Zsuzsanna!
Örülök, hogy tetszenek az új receptjeim. Köszönöm a visszajelzést!
Kellemes ünnepeket kívánok!
Üdv: Földi Rita