Körtés-kecskesajtos ínyenc csirkemell joghurtos-narancsos salátával

Egészséges és diétás vacsora receptet keresel? Ez a könnyű és finom csirkemell recept ínyenceknek kötelező.

Volt egyszer hol nem volt… Így is kezdődhetne ennek a receptnek a bemutatása, mert mesésen finom az édeskés körte, amikor a kecskesajttal együtt pirul meg. Mindez egy roston sült csirkemellel és egy narancsos-joghurtos öntettel meglocsolt salátával a legfinomabb. Illik hozzá egy-két pirított diót is készíteni. Imádni fogod! Szénhidrát tartalma alacsony, nagyon könnyű étel, vacsorára is nyugodtan fogyaszthatod.

Életmódváltó Csomag

Körtés-kecskesajtos ínyenc csirkemell joghurtos-narancsos salátával

Egészségesés diétás vacsora
Elkészítés:50 minutes
Étkezés: Vacsora
Konyha: magyar
Típus: csirkés, gluténmentes, laktózmentes
Adag: 3 adag
Kalória: 321kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

Húshoz:

  • 300 gramm csirkemellfilé (3 nagyobb szelet)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet szárított, morzsolt oregánó

Feltét:

  • 1 db körte (vilmoskörte vagy bosc kobak)
  • 60 gramm kecskesajt (ebben a receptben az Aldiban kapható, laktózmentes Alpenmark Ziegenkase kecskesajtot használtam)

Köret:

  • 3 nagy marék saláta mix
  • 3 szál szárzeller
  • 3 db felezett dió

Salátaöntet:

  • ½ narancs leve
  • 50 gramm natúr joghurt
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

  • A csirkemellet tisztítsd meg, és szeleteld fel.
  • Fűszerezd sóval, borssal, morzsolt oregánóval, és locsold meg olívaolajjal.
  • Egy grill serpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd vedd ki és tedd egy hőálló tálba, vagy ha kevesebbet szeretnél mosogatni, akkor nyugodtan teheted egy sütőpapírral bélelt tepsire is.
  • A körtét mosd meg, vágd ketté, majd vágd ki a magházat. Vágj belőle vékony cikkeket. A cikkeket szép sorban tedd a csirkemellszeletek tetejére úgy, hogy teljesen befedd vele a húst.
  • Szeleteld fel a sajtot vékonyan, és tedd a körte tetejére.
  • 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd. A sütés vége felé tedd be a diókat a hús mellé, és ha megpirultak akkor vedd ki.
  • Miután kikapcsoltad a sütőt, a húst hagyd még bent 15 percig, ettől omlós lesz.
  • Ha kész a hús, készítsd el a salátaöntetet. Ehhez facsard ki fél narancs levét, tedd egy tálba. Adj hozzá natúr joghurtot, ízesítsd egy kevés sóval, őrölt fekete borssal és keverd el. Egy kevés reszelt citromhéjat is szórhatsz bele, ettől még citrusosabb íze lesz.
  • Tálalásnál helyezd a tányérra a körtés-kecskesajtos hússzeletet, szórj mellé egy adag salátát, vágj vékony szeleteket a szárzellerből és halmozd a salátára. Locsold meg a narancsos-joghurtos öntettel a salátaleveleket. A pirított diót tedd a hús tetejére és fogyaszd melegen.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 321 kalória
Fehérje: 30 gramm
Szénhidrát: 12 gramm
Zsír: 16 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?