Spagetti fehérbabos szósszal
Vegán és isteni finom!
Tudom, hogy a canellini babból készült szósz furcsán hangzik egy spagettire, de amíg nem kóstoltad, addig nem is tudod, hogy mit hagytál ki. Egy töltött cukkinihez készítettem egy fehérbabos ragut és amióta megkóstoltam, az új kedvencem lett. Még szendvicsre is tettem. Rájöttem, hogy ez a ragu tésztára is tökéletes. Nincs benne semmi tejtermék, és húsmentes is. A babnak köszönhetően fehérjében gazdag és ami pluszpont, hogy 15 perc alatt elkészíthető. Próbáld ki Te is, ha belefér nagyobb adag szénhidrát, mert egy adag bizony 70 gramm szénhidrátra jön ki. 160 grammos diétába nem nagyon fog beleférni. De akár meg is felezheted, vagy veheted kisebbre a tészta adagot. Én 80 g száraz tésztát számoltam egy adagnak, de elég lehet 60 gramm is.
Fehérbab kisokos
A fehérbab más hüvelyesekhez hasonlóan rostban és fehérjében is gazdag. Ezzel támogatja a diétát és az egészséges táplálkozást is. A legjobb, ha szárazbabot veszel és ezt főzöd meg. Viszont néha, ha nincs elég időd a főzésre, akkor a konzerv is megoldás lehet. Számtalan márkából lehet választani. Szeretem a Bonduelle canellini bab konzervjét is. Ez azért jó, mert nincs rajta lé, nem kell leönteni semmit. A Lidl-ben kapható Freshona Cannellini fehérbab konzervet is sokat használtam. Erről a levet le kell önteni.
Spagetti fehérbabos szósszal
Hozzávalók
A tésztához:
- 320 g durum spagetti (1 adagra 80 grammot számoltam, szárazon kimérve)
- víz
- só
A fehérbabos raguhoz
- 1 konzerv Bonduelle vapeur cannellini fehérbab (más márka is jó)
- 1 nagyobb darab vöröshagyma
- 200 ml zabkrém (zabtejszín) A Lidl-ben kapható Vemondo márkát használtam. De az Alpro rizstejszín is jó hozzá.
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál zabpehelyliszt (10 g)
- 100 ml víz
- ½ csokor friss petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
- Sós vízben főzd al dente állagúra a tésztát. Tedd félre.
- A fehérbab konzervet csöpögtesd le, ha van rajta lé. A levére nem lesz szükség.A petrezselymet vágd finomra.
- Egy magas falú serpenyőbe löttyintsd olívaolajat és pirítsd meg rajta a vöröshagymát. Szórd meg egy evőkanál liszttel. Pirítsd le a lisztet, majd öntsd fel egy deci vízzel. Kevergetve sűrítsd be. Öntsd hozzá a zabtejszínt. Keverd el. Ízesítsd sóval és borssal.
- Add hozzá a lecsepegtetett fehérbabot és a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Forrald át, majd az így kapott ragut keverd össze a kifőzött tésztával.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!