Go Back
spagetti fehérbabos szósszal

Spagetti fehérbabos szósszal

Vegán és isteni finom!
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: 15 perces, húsmentes
Adag: 4 adag
Kalória: 466kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 320 g durum spagetti (1 adagra 80 grammot számoltam, szárazon kimérve)
  • víz

A fehérbabos raguhoz

  • 1 konzerv Bonduelle vapeur cannellini fehérbab (más márka is jó)
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 200 ml zabkrém (zabtejszín) A Lidl-ben kapható Vemondo márkát használtam. De az Alpro rizstejszín is jó hozzá.
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt (10 g)
  • 100 ml víz
  • ½ csokor friss petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Sós vízben főzd al dente állagúra a tésztát. Tedd félre.
  • A fehérbab konzervet csöpögtesd le, ha van rajta lé. A levére nem lesz szükség.
    A petrezselymet vágd finomra.
  • Egy magas falú serpenyőbe löttyintsd olívaolajat és pirítsd meg rajta a vöröshagymát. Szórd meg egy evőkanál liszttel. Pirítsd le a lisztet, majd öntsd fel egy deci vízzel. Kevergetve sűrítsd be. Öntsd hozzá a zabtejszínt. Keverd el. Ízesítsd sóval és borssal.
    fehérbabos ragu
  • Add hozzá a lecsepegtetett fehérbabot és a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Forrald át, majd az így kapott ragut keverd össze a kifőzött tésztával.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 466 kalória
Fehérje: 16 gramm
Szénhidrát: 70 gramm
Zsír: 12 gramm