Mesésen finom és gyorsan megvan
Nyáron maradék grillkolbászok figyeltek a hűtőben. Valahogy kimaradt, lemaradt, nem kellett. Végül a legjobb helyet találtam számukra egy rakott karfiolban. Nem is gondoltam volna, hogy a grillkolbász ennyire finom tud lenni egy tejfölben sajttal összesült karfiollal. Mesésen finom. Aki nem hiszi, járjon utána! 🙂
Rakott karfiol grillkolbásszal
Hozzávalók
- 1 nagyobb fej karfiol
- 200 g Tesco Grill Master grillkolbász (Azért választottam ezt, mert ennek 91%-a sertéshús. Másfajta is jó, de mindig válassz magas hústartalmú grillkolbászt.)
- 300 ml tejföl (12%-os)
- 2 db tojás
- 100 g csilis sajt (más sajt is jó)
- só
- olasz fűszerkeverék
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
- A karfiolt szedd apró rózsákra, mosd meg és sós vízben főzd félig puhára. Ne főzd túl, mert még a sütőben is puhulni fog. Öntsd le róla a vizet, és tedd félre.
- A kolbászt karikázd fel, és tedd egy hőálló tálba. Tedd be a sütőbe és süsd addig, amíg ropogós nem lesz.
- Vedd ki az elkészült kolbászt a sütőből, és öntsd hozzá a félretett karfiolt. Fűszerezd olasz fűszersóval. Keverd össze alaposan.
- Verj fel egy keverőtálban két tojást. Sózd meg. Add hozzá a tejfölt. Keverd el krémesre, majd öntsd a kolbászos-karfiol tetejére.
- Halmozz rá csilis sajtot és mehet is be a sütőbe. 200 °C-on kb. 20 percig süsd, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?