testépítőknek és fogyókúrázóknak
Sajtos-tejfölös nem csak a lángos lehet! A sült csirkének is nagyon jól áll a sajtos-tejfölös bevonat, amit még kukoricával is tovább erősíthetsz. A magyaros ízek némileg keverednek az olasz fűszerekkel, és mindez egy olyan finomságot alkot, ami biztosan feldobja a napodat. Magas fehérjetartalmával ez az étel testépítőknek és fogyókúrázóknak is ajánlott.
Sajtos-tejfölös csirkemell kukoricával
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 4 szelet magas hústartalmú sonka
- 4 evőkanál (80 g) tejföl (12%-os)
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál (40 g) csemegekukorica (konzerv)
- 40 g light trappista sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet szárított, morzsolt bazsalikom
Köret
- 200 g bulgur (szárazon kimérve)
- ízlés szerint gyöngyhagyma vagy más savanyúság
- rukkola levelek
Elkészítés
- A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, ki is klopfolhatod. (Egy főre 1 szeletet számolj.) Szórd meg sóval, borssal, és hagyd állni 5-10 percig.
- Az előkészített csirkemelleket tedd egy hőálló edénybe és 200 °C fokon süsd elő, hogy aranybarna színt kapjanak. Fordítsd is meg.
- A tejfölt keverd össze zúzott fokhagymával és morzsolt bazsalikommal, majd terítsd el a sült húsok tetején. Szórd meg a kukoricával és tegyél rá egy-egy szelet sonkát, majd szórd meg reszelt sajttal is a tetejét.
- Tedd 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30 percig.
- Köretként párolj hozzá bulgurt.
- Fogyassz hozzá rukkolát és gyöngyhagymát. Szerintem ezekkel nagyon finom.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?