Tejszínes-gombás szósz tésztával
Alaprecept, ami mindig jól jön!
Egy tejszínes-gombás szósz receptre mindig szükség van. Alapreceptet mutatok, amit remekül fel tudsz használni bármilyen tésztához vagy akár rizs körethez is. Ebből a receptből azt is megtudhatod, hogy hogyan sűríts egészségesen. Krémes és finom szószt fogsz kapni. Nemcsak egészséges és finom, hanem gyorsan el is készül. Próbáld ki!
Tejszínes-gombás szósz tésztával
Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba
- 1 közepes vöröshagyma
- ½ csomó petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál (10 g) zabpehelyliszt
- 200 ml főzőtejszín (10%-os)
- víz
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 210 g durum spagetti tészta
Elkészítés
- Sós vízben főzd al dente állagúra a spagettit. A főzőléből tegyél félre egy pohárnyit.
- A gombát pucold meg, mosd meg és szeleted fel. Tedd félre.
- A vöröshagymát vágd finomra. Tedd félre.
- A petrezselyemzöldet mosd meg és vágd finomra. Tedd félre.
- Egy magas falú serpenyőben melegíts egy evőkanálnyi olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre. Add hozzá a szeletelt gombát és pirítsd meg.
- Sózd és borsozd. Add hozzá a petrezselyemzöldet is.
- Ha elfőtte a levét teljesen, akkor szórd meg egy evőkanálnyi zabpehelyliszttel. Keverd el, és egy kicsit pirítsd meg, majd öntsd fel egy fél pohárnyi főzővízzel. Kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a tejszínt. Ezzel is keverd el. Add hozzá még a főzőlé másik részét is. Állítsd be vele a sűrűséget, amit szeretnél.
- Sózd és borsozd még, ha szükséges.
- Keverd bele a tésztát és már tálalhatod is.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!