Pirított gomba újhagymával, paradicsommal és mozzarellával
Nehéz kitalálni, hogy mi legyen a reggeli? Valami egészségeset és finomat szeretnél? Ez a gombás szendvics neked való. Fehérjében gazdag napindító és akár ebéd is lehet. A kenyér miatt viszonylag sok szénhidrátot tartalmaz. Edzős napokra, izomépítéshez kiváló fitnesz szendvics. 10 perc alatt elkészítheted. Imádni fogod!
Fitnesz gombás szendvics
Hozzávalók
- 2 kisebb szelet (100 g) teljes kiőrlésű rozskenyér
- 3 db (100 g) gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál (50 g) újhagyma
- 50 g light mozzarella
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- szárított, morzsolt oregánó
Elkészítés
- A kenyereket egy serpenyőben enyhén pirítsd meg. Pirítóst ne készíts, mert így a lassan felszívódó szénhidrát gyors felszívódásúvá válik. Éppen csak forrósítsd át a kenyereket.
- A gombát tisztítsd meg és vágd kockákra. Süsd meg egy serpenyőben kevés olívaolajon. Sózd és borsozd is meg, ha már kezdenek pirulni.
- Add hozzá a felkarikázott újhagymát, azzal is pirítsd egy kicsit.
- Add hozzá a szeletekre vágott fokhagymát. Pirítsd még.
- Add hozzá a kockákra vágott paradicsomot. Szórd meg oregánóval, sóval és párold össze az egészet. Tedd félre.
- Tálalás: A kenyereket dörzsöld be egy kis fokhagymával. Halmozd rá a pirított gombát. Tépkedd rá a sajtot. Locsold meg olívaolajjal és szórd meg oregánóval.
- Fogyaszd el még melegen.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?