Azaz karfiol és kuszkusz görög joghurttal és fetával
Itt az idő, hogy másképp gondolj a karfiolra! Mert nem egy unalmas zöldségről van ám szó! A karfiol csupa izgalom, ha megfelelő fűszert kap és hozzá olyan társat, mint egy krémes-joghurtos öntet. Ezt a receptet most mediterrán irányba tereltem. Kapott egy jó adag feta sajtot és köretnek kuszkuszt. Egészséges, alakbarát ebéd azoknak, akik húsmentes receptre vágynak, de a finom ízekről nem akarnak lemondani.
Mediterrán fűszeres karfkusz tál
Hozzávalók
- 1 nagyobb darab karfiol
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 zacskó sültcsirke fűszersó vagy gyros fűszerkeverék
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 200 g feta sajt
A kuszkuszhoz
- 200 g kuszkusz
- 2 dl víz
- 1 teáskanál só
Az öntethez
- 200 g görög joghurt
- ½ lime leve
- só
- őrölt fekete bors
Egyéb
- 4 db salátalevél
- 1 uborka
- 1 paradicsom
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó és felső sütés légkeveréssel).
- A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kockázd fel a feta sajtot és add a karfiolhoz. Szórd meg a fűszerekkel, locsold meg az olajjal, majd keverd át alaposan.
- Süsd meg a sütőben addig amíg aranybarna nem lesz. Ez kb. 10-15 perc.
- Addig párold meg a kuszkuszt. Ehhez egy lábosban forrald fel a vízet. Sózd meg, tedd bele a kuszkuszt, keverd el. Vedd le a tűzhelyről és fedő alatt párold addig, amíg a karfiol sül.
- Az öntet hozzávalót keverd el egy tálban.
- Tálalásnál a tál egyik felébe halmozd a kuszkuszt, a másik felébe tedd a sült karfiolt és a feta sajtot. Tegyél rá kockákra vágott uborkát, paradicsomot és saláta leveleket. Locsold meg az öntettel. Fogyaszd el még melegen.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?