Tésztasaláta joghurtos öntettel
Masni tésztából gyorsat és finomat!
A tésztasaláta joghurtos öntettel is nagyon finom. Az előző tortelloni tésztasaláta recepthez egy olívaolajos-citromos öntetet készítettem. Azonban most egy kis joghurt és majonéz keverékéből állítottam elő egy diétás és egészséges öntetet. A salit nagyon egyszerű elkészíteni. Hűsítő finomság a nyári napokra. Próbáld ki Te is!
Tésztasaláta joghurtos öntettel
Masni tésztából gyorsat és finomat!
Hozzávalók
- 200 g durum masni tészta (Gyermelyi Vita Pasta)
- só
Zöldségek:
- 1 db kígyóuborka
- 1 db zöld színű kaliforniai paprika
- 1 lilahagyma
További belevalók:
- 100 g karaj vagy csirkemellsonka (legalább 85% hústartalommal – például: Pikok pure Füstölt sertéskaraj)
- 50 g gouda sajt (más sajt is jó)
Az öntethez:
- 250 g natúr görög joghurt
- 60 g Koch’s light majonéz
- 1 kávéskanál só
Elkészítés
- A tésztát főzd meg sós vízben al dente állagúra. Csepegtesd le és tedd félre.
- Az uborkát és a paprikát mosd meg és vágd apró kockákra. Tedd egy nagy keverőtálba. Vágd finomra a lilahagymát és add a többi zöldséghez. Szórj rá sót és keverd át alaposan.
- Vágd apró kockákra a sonkát és a sajtot is. Ezeket is öntsd a tálba a zöldséghez.
- Öntsd hozzá a lecsepegtetett tésztát.
- Az öntet hozzávalóit csak keverd össze egy tálban, majd add a tésztához. Keverd át az egészet alaposan.
- Fogyaszd egyből.
Diétánál erre figyelj!
1 adag
Energia: 320 kalória
Fehérje: 16 gramm
Szénhidrát: 43 gramm
Zsír: 9 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!