Babos-kukoricás bolognai spagetti
Szereted a bolognai spagettit? És a csilis babot? Akkor ezt a babos-kukoricás spagettit biztosan imádni fogod! Minden megvan benne, ami egy finom, olaszos ebédhez kell. Házi paradicsomszósz, olasz fűszerek és olasz sajt teszi igazán tökéletessé. Ami pedig a legjobb benne, hogy simán ki lehet hozni ezt is alakbarát, fitnesz ebédre. Használj durum tésztát és felejtsd el a bolti spagetti szószokat, amelyek cukrot tartalmaznak! Készítsd el ezt az egészséges és finom fitnesz tésztát!
Babos-kukoricás bolognai spagetti
Hozzávalók
- 250 gramm darált sertéshús (7% zsírtartalommal)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab vöröshagyma (közepes méretű)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm vörösbab konzerv
- 100 gramm csemege kukorica konzerv
- 200 gramm Happy Frucht paradicsompüré (ez cukor nélküli)
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 2 csipet morzsolt bazsalikom
- 150 gramm durum spagetti tészta
- 5 gramm parmezán sajt
Elkészítés
- A hagymát vágd finomra és egy magas falú serpenyőben pirítsd aranybarnára.
- Add hozzá a darált húst. Sózd és borsozd, majd pirítsd meg.
- Add hozzá a fokhagymát, a vörösbabot, a kukoricát és öntsd fel a paradicsompürével. Keverd el.
- Add hozzá az oregánót, a bazsalikomot és ízlés szerint még sót. Keverd el és főzd kb. 10 percig
- Fogyaszd főtt tésztával és reszelj a tetejére egy kis parmezán sajtot is.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
One Comment