Go Back
tésztasaláta joghurtos öntettel

Tésztasaláta joghurtos öntettel

Masni tésztából gyorsat és finomat!
Elkészítés:20 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: 30 perces étel, sütés nélküli
Adag: 4 adag
Kalória: 319kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 200 g durum masni tészta (Gyermelyi Vita Pasta)

Zöldségek:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db zöld színű kaliforniai paprika
  • 1 lilahagyma

További belevalók:

  • 100 g karaj vagy csirkemellsonka (legalább 85% hústartalommal - például: Pikok pure Füstölt sertéskaraj)
  • 50 g gouda sajt (más sajt is jó)

Az öntethez:

  • 250 g natúr görög joghurt
  • 60 g Koch’s light majonéz
  • 1 kávéskanál

Elkészítés

  • A tésztát főzd meg sós vízben al dente állagúra. Csepegtesd le és tedd félre.
  • Az uborkát és a paprikát mosd meg és vágd apró kockákra. Tedd egy nagy keverőtálba. Vágd finomra a lilahagymát és add a többi zöldséghez. Szórj rá sót és keverd át alaposan.
  • Vágd apró kockákra a sonkát és a sajtot is. Ezeket is öntsd a tálba a zöldséghez.
  • Öntsd hozzá a lecsepegtetett tésztát.
  • Az öntet hozzávalóit csak keverd össze egy tálban, majd add a tésztához. Keverd át az egészet alaposan.
  • Fogyaszd egyből.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 320 kalória
Fehérje: 16 gramm
Szénhidrát: 43 gramm
Zsír: 9 gramm