Sós granola

Magkeverék salátára vagy krémlevesbe
sós granola üvegben

A sós granola tökéletes ropogtatnivaló magában, vagy salátára szórva, vagy akár egy krémlevesre is. Dobd fel az ételeket ezzel a keverékkel! Az édes verzióból már számtalan granola receptet készítettem. A sós granola pedig eddig ismeretlen terep volt számomra. Pedig rendkívül sokoldalú és egyszerűen testre szabható, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnél elérni. Én most egy magyaros receptet mutatok fűszerpaprikával.

sós granola tálban

Mi a granola?

A granola a szótár szerint: ,,Természetes összetevőkből készült reggeli müzli, USA márkanév.” Ez a meghatározás szerintem nem sokat árul el a granoláról, én sokkal inkább azt mondanám, hogy a granola nem más, mint egy sült müzli, olyan extrákkal dúsítva, amitől egy szuperegészséges reggelit vagy nasit kapsz. Itt olvashatsz róla többet: >>> Mi a csuda az a granola és miért ne egyél belőle túl sokat?

sós granola tökmaggal
Zárható üvegben hónapokig eláll. Készíts egy nagyobb adagot és csak elő kell venni, ha szórnád valami fincsi dologra.

Összetevők

Pár perc munkával te is elkészítheted otthon a saját sós magkeverékedet, teljesen a saját ízlésedre szabva. A lényeg, hogy használj hozzá:

  • nagy szemű zabpelyhet
  • olívaolajat
  • olajos magvakat (például: dió, mogyoró, tökmag, kesudió vagy akár pisztácia)
  • sót
  • egyéb fűszereket (például fűszerpaprika, szárított medvehagyma, fokhagymasó, oragánó)
granola kesudióval
Ez egy kesudióval, mogyoróval, tökmaggal és dióval készült változtat. Szárított metélőhagymát és egy kis gyömbért adtam még a fűszerekhez.

Mihez edd?

A sós granola jól passzol a sült céklás, feta sajtos salátához is.
avokádókrémes saláta
Rengeteg finom íz egy különleges salátában: Csirkés saláta avokádókrémmel és sós granolával
Életmódváltó Csomag
sós granola üvegben

Sós granola

Magkeverék salátára vagy krémlevesre
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Snack
Konyha: magyar
Típus: húsmentes
Adag: 6 adag
Kalória: 163kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

Olaj

  • 1,5 evőkanál olívaolaj (15 g)

Száraz hozzávalók

  • 60 g nagyszemű zabpehely
  • 60 g dióbél
  • 30 g hántolt tökmag (sótlan, natúr)

Fűszerek

  • 1 kávéskanál fűszerpaprika (2 g)
  • 1 teáskanál (3 g)

Elkészítés

  • Vegyél elő egy kisebb keverőtálat, ami üvegtál vagy akár egy reggeliző tálka. Öntsd bele az olívaolajat. Add hozzá a sót és a fűszerpaprikát. Keverd el egy kanállal.
  • Add hozzá a zabpelyhet, a tökmagot és a diót is. Keverd át alaposan, úgy hogy minden részére jusson a fűszerekből.
  • Vegyél elő egy sütőtálcát és tegyél bele egy sütőpapírt. Terítsd el rajta egyenletesen a keveréket. Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig. Közben kétszer keverd át.
  • Ha elkészült, hagyd kihűlni, majd tedd zárható üvegekbe. Ha megkívánsz egy kis granolát, akkor csak elő kell venni.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 163  kalória
Fehérje: 5 gramm
Szénhidrát: 7 gramm
Zsír: 13 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?