zabpehely és kukoricapehely bundában, joghurtos-füstölt sajtos répasalátával

Sütőben bundázott húst sütni? Mért is ne? Ezúttal egy kukoricapelyhes és egy zabpelyhes verziót készítettem. Mindkettőt joghurtos pácba tettem pihenni, majd szép ropogósra sütöttem a sütőben. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz! Felejtsd el a bő olajban sütést, próbáld ki ezt! És ha a maximális ízekre gyúrsz, akkor csapjál még hozzá egy finom, füstölt-sajtos répasalátát is. Mutatom a receptet!


Kukkants be az ételfotózás pillanatába! Így készültek a fenti képek.


Sütőben sült csirkemell
Hozzávalók
- 4 vékony szelet csirkemellfilé
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
A páchoz
- 4 evőkanál krémes natúr joghurt (90 g)
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet reszelt gyömbér
- 1 csipet só
A bundához
- 8 evőkanál (80 g) kukoricapehely (cukor nélküli) vagy 7 evőkanál (70 g) nagy szemű zabpehely
- olasz fűszerkeverék
- 1,5 evőkanál olívaolaj
A répasalátához
- 2 db sárgarépa (250 g)
- 200 g füstölt sajt
- 300 g krémes natúr joghurt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés
- A csirkemellet tisztítsd meg. Mosd meg, hogy lejöjjenek róla az esetleg rajta maradt csontdarabok. Itasd le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel. Vékonyan szeleteld fel.
- Fűszerezd sóval és borssal.
- Keverd el a pác hozzávalóit egy tálban, és add hozzá a húshoz. Keverd át. Tedd hűtőbe, és hagyd állni legalább egy órát.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A kezedben morzsold össze a kukoricapelyhet, és szórd rá a sütőpapírra. Forgasd meg benne a joghurtos hússzeletek mindkét oldalát és egy kicsit nyomogasd is rá a kezeddel. Ha zabpelyhet használsz, akkor ugyanígy járj el, csak azt nem kell összemorzsolni.
- Öntsd bele egy tálba az olívaolajat, márts bele egy szilikon ecsetet, és kend meg vele a hússzeleteket.
- 180 °C-ra előmelegített (alsó-felső, légkeverés) sütőben 30-perc alatt süsd aranybarnára. Nem kell megfordítani, az alja is szépen meg fog sülni.
- A füstölt sajtos répasalátához reszeld le a sajtot, majd a répát is. Tedd egy keverőtálba. Sózd, borsozd, add hozzá a joghurtot. Keverd el, és tedd hűtőbe legalább fél órára.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Tetszett a recept?
Szólj hozzá és küldj értékelést!