Go Back
sós granola üvegben

Sós granola

Magkeverék salátára vagy krémlevesre
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Snack
Konyha: magyar
Típus: húsmentes
Adag: 6 adag
Kalória: 163kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

Olaj

  • 1,5 evőkanál olívaolaj (15 g)

Száraz hozzávalók

  • 60 g nagyszemű zabpehely
  • 60 g dióbél
  • 30 g hántolt tökmag (sótlan, natúr)

Fűszerek

  • 1 kávéskanál fűszerpaprika (2 g)
  • 1 teáskanál (3 g)

Elkészítés

  • Vegyél elő egy kisebb keverőtálat, ami üvegtál vagy akár egy reggeliző tálka. Öntsd bele az olívaolajat. Add hozzá a sót és a fűszerpaprikát. Keverd el egy kanállal.
  • Add hozzá a zabpelyhet, a tökmagot és a diót is. Keverd át alaposan, úgy hogy minden részére jusson a fűszerekből.
  • Vegyél elő egy sütőtálcát és tegyél bele egy sütőpapírt. Terítsd el rajta egyenletesen a keveréket. Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süsd 10-15 percig. Közben kétszer keverd át.
  • Ha elkészült, hagyd kihűlni, majd tedd zárható üvegekbe. Ha megkívánsz egy kis granolát, akkor csak elő kell venni.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 163  kalória
Fehérje: 5 gramm
Szénhidrát: 7 gramm
Zsír: 13 gramm