Csirkés saláta avokádókrémmel és sós granolával
Rengeteg finom íz egy különleges salátában!
A csirkés saláta lehet egy különleges recept is, ha vannak hozzá extra alapanyagaid. Például egy sima salátaöntet helyett használhatsz hozzá avokádókrémet is. A csirkét érdemes pikánsan fűszerezni. Mit szólnál egy Kentucky fűszerkeverékhez? A friss salátalevelek mellé még egy kis extra ropogós textúra is dukál. Vesd be a házi sós granola receptet, ami tulajdonképpen sült zabpehely és magvak keveréke. Csak egy sima saláta, ugye? Nem igazán. Tele van különleges ízekkel. Próbáld ki!
Hozzávalók (1 adag)
- 1 nagy marék salátakeverék
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 adag házi avokádókrém
- 1 adag Kentucky fűszeres csirkemell csík megsütve (recept itt)
- 1-2 evőkanál sós granola
Elkészítés
- A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd csíkokra. Egy keverőtálba öntsd bele az olajat, add hozzá a fűszerkeveréket és keverd át alaposan. Tedd bele a csirkemellcsíkokat. Forgasd át benne, majd hagyd állni 5-10 percig. Utána süsd aranybarnára egy forró serpenyőben.
- Készítsd el az avokádókrémet és a sós granolát is.
- Egy tányéron rendezd el a salátakeveréket. Tegyél rá paprikacsíkokat. Tedd rá a sült csirkemellcsíkokat is.
- Szórd meg sós granolával.
- Locsold meg avokádókrémmel.
- Fogyaszd el egyből.
Tipp: Elviteles ételt is készíthetsz belőle. Ez esetben minden összetevőt dobozolj el külön. A csirkemellet melegítsd fel és úgy add a salátához.
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!