Az igazi tyúkhúslevesnek nincsen párja. Azonban van úgy, hogy nem akarok egy egész tyúkot megvenni, mert tudom, hogy minden része nem fogyna el. Tyúk helyett a csirkecomb is tökéletes választás. Kicsivel talán zsírszegényebb is, mint a tyúk. Fehérje szempontjából pedig ideális a testépítéshez, diétához. A combon lévő bőr és a csontja szépen megadja azt az ízt, amit egy húslevestől vár az ember. Bátran beleteheted a maradék zöldségeket is. A tésztát viszont mellőznöd kell, ha igazán diétásan szeretnéd elkészíteni. Ne aggódj, így is nagyon finom lesz! 🙂
Diétás csirkeleves
Hozzávalók
- 3 db csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zellergumó vagy zellerszár
- 1 darab tv paprika
- 1 darab paradicsom
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1-2 evőkanál só
- 10 darab egész bors
Elkészítés
- A húst tisztítsd meg, és tedd egy nagyobb lábos aljára, majd öntsd fel hideg vízzel. Forrald fel a vizet és a képződő habot szedd le egy kanál vagy egy szűrő segítségével.
- Ha már nem képződik rajta több hab, akkor vedd alacsony hőfokra, sózd meg, és add hozzá az egész borsot is.
- Alacsony hőfokon, gyöngyöző forralással 1-2 órát főzd. Félidőben add hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket.
- Ha elkészült, akkor kb. 30 percet hagyd pihenni. Ezután vedd ki belőle a zöldségeket és a húst.
- A kivett húst és zöldségeket darabold fel, tedd egy leveses tábla, öntsd le a forró lével.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?