Go Back

Padlizsán mini pizzák

Húsmentes vacsora 20 perc alatt
Elkészítés:20 minutes
Étkezés: Vacsora
Konyha: olasz
Típus: 30 perces étel, gluténmentes, húsmentes
Adag: 1 adag
Kalória: 246kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán (kb. 230 gramm)
  • 2 csipet
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 60 gramm Happy Frucht paradicsompüré (ez cukor nélküli)
  • 1 csipet morzsolt oregánó (még jobb, ha friss)
  • 1 csipet morzsolt bazsalikom (még jobb, ha friss)
  • 20 gramm csirkemell sonka (kb. 4 szelet) (Magas hústartalmút válassz!)
  • 35 gramm light feta sajt
  • 15 gramm pecorino sajt (más karakteresebb ízvilágú sajt is jó)

Elkészítés

  • Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 200°C-ra.
  • A padlizsánt mosd meg és szeleteld ujjnyi vékonyra. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg mindkét oldalát citromlével és olívaolajjal, majd sózd meg.
  • A paradicsompürét tedd egy tálba, ízesítsd sóval, oregánóval és bazsalikommal. Keverd össze és kanalazd a padlizsánszeletek tetejére.
  • A sonkát kockázd fel és szórd a szósz tetejére.
  • A feta sajtot kockázd fel és szórd a szósz tetejére.
  • Tedd be a sütőbe és süsd kb. 15 percig, amíg a teteje ropogósra sül. Vedd ki a sütőből, tálald egy nagyobb tányérra és amíg még forró, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon.
  • Fogyaszd friss rukkolával!

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 246 kalória
Fehérje: 21 gramm
Szénhidrát: 14 gramm
Zsír: 12 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita