Szereted a csirkepaprikást? A lasagnét is imádod? Akkor ez a recept biztosan be fog jönni Neked. A finom, magyaros csirkepaprikás ragut ezúttal egy olasz rakott tésztaételként készítettem el. Ment még rá egy jó adag tejföl, hogy még magyarosabb legyen, és persze az elmaradhatatlan sajt is, ami szépen ráolvadt a tetejére. Lehet, hogy nem hangzik diétásan, de fitnesz verzióban készült, egészséges összetevőkből. Gyúrós napokra kifejezetten ajánlott a magas fehérjetartalma miatt. Unod a hagyományos rizs-csirke-brokkoli kombókat, vagy csak feldobnád a hétköznapi recepteket valami újdonsággal, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a fitnesz csirkepaprikás lasagne receptet!
Fitnesz csirkepaprikás lasagne
Hozzávalók
- 6 lap (100 g) lasagne lap (durumbúzából készülő)
- 500 gramm csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 dl víz
- 400 gramm tejföl (12%-os)
- 100 gramm light sajt
Elkészítés
- A hagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. Tedd félre.
- A csirkemellet tisztítsd meg és kockázd fel.
- Forrósíts egy magas falú serpenyőben vagy lábosban olívaolajat, tedd rá a hagymát és párold üvegesre, majd add hozzá a húst. Sózd és borsozd, kevergetve süsd meg.
- Húzd le a tűzhelyről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el. Majd tedd vissza a tűzhelyre, és öntsd fel egy bögre vízzel. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Keverd el, fedd le és főzd puhára.
- A tejföl felét (200 g) tedd egy keverőtálba. A csirke főzőlevéből adj hozzá egy merőkanállal, és keverd át alaposan. Ezt a tejfölös, meleg folyadékot öntsd a csirkéhez. Főzd még 10 percig.
- A legvégén adj hozzá zúzott fokhagymát. Ezzel már ne főzd, így megmarad a finom fokhagymás íz.
- Jöhet a lasagne összeállítása. Ehhez vegyél elő egy hőálló tálat vagy tepsit és az aljára tedd a csirkepaprikás felét, majd terítsd el egyenletesen. Tegyél rá három darab lasagne lapot. Tedd rá a ragu másik felét is, majd ismét fedd le három darab lasagne lappal.
- A lapok tetejét kend meg a maradék (200 g) tejföllel és tedd rá a sajtot is.
- Az egészet fedd le alufóliával és tedd be előmelegített, 200 °C-os sütőbe 30 percre, majd vedd le róla a fóliát és süsd még további 5-10 percig, hogy a sajt ropogósra tudjon sülni.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!