Őszi pohárkrém – kedvenc recept
Mascarponével, mézes almával és mézeskalácsos granolával
Imádom a pohárkrém recepteket, mert pikk-pakk össze lehet dobni. Én nem az a fajta vagyok, aki órákig képes egy tortával bajlódni. Persze, néha belefér az időmbe, hogy csokitortát simogassak, meg tökéletes piskótát süssek. De a legtöbbször nincs ennyi időm a desszertre. A legkönnyebben és leggyorsabban szerintem a pohárkém van meg. Minden évszakra kell egy kedvenc recept. Én most az őszi pohárkrémemet alkottam meg. Almával és mézeskalácsos granolával. A melegséget a méz, a fahéj és az alma együttesen biztosítja, a vaníliás krém pedig már csak hab a tortán, pontosabban a pohárban. 🙂 Élvezd ahogy átjár egy csepp melegség és az érzés, hogy itt az ősz, ami lehet színes és vidám is. Olvasd el az őszi hangulatjavító tippjeimet is!
Őszi pohárkrém
Hozzávalók
A mézes almához:
- 1 db alma (160 g)
- 1 evőkanál termelői akácméz (20 g)
- 1 csipet őrölt fahéj
A krémhez:
- 250 g light mascarpone
- 2 evőkanál termelői akácméz (40 g)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1,5 evőkanál krémes natúr joghurt (Danone Activiát használtam)
A szóráshoz
- 70 g őszi-téli varázs granola
Elkészítés
- Készítsd el az őszi-téli varázs granolát. A receptet itt találod.
- Hámozd meg az almát, vágd ki a belsejét, majd vágd apró kockákra. Tedd egy kisebb lábosba. Adj hozzá egy evőkanál mézet, egy csipet őrölt fahéjat és párold meg.
- Tedd egy keverőtálba a mascarponét. Add hozzá a 2 evőkanál mézet, az 1 teáskanál vaníliakivonatot és az 1,5 evőkanál krémes joghurtot. Keverd át alaposan.
- Vegyél elő három poharat. Mindegyik aljára szórj egy-egy evőkanál granolát. A következő réteg a párolt alma, ebből a felét használd el, mert lesz még egy réteg belőle. Az almára kanalazd rá a mascarponés krémet. Kicsit simítsd le, majd mehet rá a maradék alma. Végül szórd meg a tetejét a maradék granolával.
- Fogyaszd el még melegen.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
2 Comments