Őszi pohárkrém – kedvenc recept

Mascarponével, mézes almával és mézeskalácsos granolával
őszi pohárkrém

Imádom a pohárkrém recepteket, mert pikk-pakk össze lehet dobni. Én nem az a fajta vagyok, aki órákig képes egy tortával bajlódni. Persze, néha belefér az időmbe, hogy csokitortát simogassak, meg tökéletes piskótát süssek. De a legtöbbször nincs ennyi időm a desszertre. A legkönnyebben és leggyorsabban szerintem a pohárkém van meg. Minden évszakra kell egy kedvenc recept. Én most az őszi pohárkrémemet alkottam meg. Almával és mézeskalácsos granolával. A melegséget a méz, a fahéj és az alma együttesen biztosítja, a vaníliás krém pedig már csak hab a tortán, pontosabban a pohárban. 🙂 Élvezd ahogy átjár egy csepp melegség és az érzés, hogy itt az ősz, ami lehet színes és vidám is. Olvasd el az őszi hangulatjavító tippjeimet is!

almás pohérmrkém
granola sütése
Ehhez a pohárkrémhez az őszi-téli varázs granola receptemet használtam.
Még langyosan érdemes elfogyasztani.
Fitnesz Édességek e-book
őszi pohárkrém

Őszi pohárkrém

Mascarponével, mézes almával és mézeskalácsos granolával
Elkészítés:10 minutes
Étkezés: Desszert
Konyha: magyar
Típus: 15 perces, húsmentes
Adag: 3 adag
Kalória: 414kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

A mézes almához:

  • 1 db alma (160 g)
  • 1 evőkanál termelői akácméz (20 g)
  • 1 csipet őrölt fahéj

A krémhez:

  • 250 g light mascarpone
  • 2 evőkanál termelői akácméz (40 g)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1,5 evőkanál krémes natúr joghurt (Danone Activiát használtam)

A szóráshoz

  • 70 g őszi-téli varázs granola

Elkészítés

  • Készítsd el az őszi-téli varázs granolát. A receptet itt találod.
  • Hámozd meg az almát, vágd ki a belsejét, majd vágd apró kockákra. Tedd egy kisebb lábosba. Adj hozzá egy evőkanál mézet, egy csipet őrölt fahéjat és párold meg.
  • Tedd egy keverőtálba a mascarponét. Add hozzá a 2 evőkanál mézet, az 1 teáskanál vaníliakivonatot és az 1,5 evőkanál krémes joghurtot. Keverd át alaposan.
  • Vegyél elő három poharat. Mindegyik aljára szórj egy-egy evőkanál granolát.
    A következő réteg a párolt alma, ebből a felét használd el, mert lesz még egy réteg belőle.
    Az almára kanalazd rá a mascarponés krémet.
    Kicsit simítsd le, majd mehet rá a maradék alma.
    Végül szórd meg a tetejét a maradék granolával.
  • Fogyaszd el még melegen.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 416 kalória
Fehérje: 8 gramm
Szénhidrát: 39 gramm
Zsír: 25 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

2 Comments

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?