A nyári vacsora partik sztárja
A cukkinikrém tökéletes nyári vacsora egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre kenve. De nyugodtan töltheted tortillába, ravioliba vagy keverheted tésztákhoz. Próbáld ki feta sajttal is! Ettől még jobban átérzed minden falatnál a mediterrán életérzést. Hűtőben sokáig eláll, de hidd el nem fog ott várakozni napokig, mert mennyei csemege, amit ha társaságban kínálsz fel, akkor ez fogy el a leghamarabb. Még akkor is, ha mindenki fújol az elején, hogy ,,de hogy néz már ki? Ha krém, akkor miért nem turmixoltad le?” (Megtörtént eset alapján.) Ha akarod, nyugodtan vesd turmixgép alá, de szerintem jól állnak neki a rusztikus darabok.
Fetás cukkinikrém
Hozzávalók
- 4 db kicsi cukkini (válassz olyat, amelyek kicsik és kemények, mert ezeknek jobb az íze és még nem puhák, löttyedt közepűek)
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma (vagy kettő, ha fokhagymásabban szereted)
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet szárított, morzsolt oregánó
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 40 g feta sajt
Elkészítés
- A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét, és kockázd fel.
- A fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld fel.
- Löttyints egy kis olajat egy forró, magas falú serpenyőbe, és dobd bele a fokhagyma szeleteket. Pár percig pirítsd, majd add hozzá a cukkinidarabokat. Kevergesd addig, amíg színt nem kap.
- Vedd le a felére a hőfokot és fedő alatt párold tovább. Időnként keverd meg, nehogy leégjen. Összesen 30 percig párold. Ezalatt a cukkini szépen összeesik és krémes állagú lesz.
- Ekkor vedd le a tűzről és fűszerezd sóval, borssal, morzsolt oregánóval és citromlével. Valamint keverj még hozzá egy löttyintésnyi olajat is.
- Tálald langyosan. Kend kenyérre, és morzsolj rá feta sajtot.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?