Grillezett csirkemell chimichurri szószos burgonyasalátával
Csupa élvezet egy grill ebédben!
Egy finom grillezett csirkemell mivel dobható még fel? Mit szólnál egy petrezselymes-fokhagymás chimichurri szószos burgonyasalátához? Óh, igen! Mennyei lesz! Csupa élvezet ahogy a fűszerek békés harmóniában ölelik át egymást ebben a fantasztikus grill ebédben. Szerintem megéri kipróbálni, ha intenzív ízekre és egy kis különlegességre vágysz. Ismerd meg a chimichurri szósz jótékony hatását az egészségre! Itt elolvashatod.
Grillezett csirkemell chimichurri szószos burgonyasalátával
Hozzávalók
A grillezett csirkemellhez:
- 2 szelet (200 g) csirkemellfilé
- 2 evőkanál Kotányi Grill szárnyas fűszerkeverék
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
A burgonyasalátához:
- 6 db kisbb burgonya
- 4 evőkanál chimichurri szósz
- ½ lilahagyma
- 1 csipet frissen őrölt tengeri só
Elkészítés
- A grillezett csirkemell: A csirkemellet tisztítsd meg, hogy ne legyenek rajta csontdarabok. Szeleteld fel. Klopfold ki vékonyra. Fűszerezd Kotányi Grill szárnyas fűszerkeverékkel. Locsold meg olívaolajjal és keverd át alaposan. Hagyd állni 15-20 percig, majd forróra hevített grill serpenyőben vagy kinti grillen, rácson süsd meg mindkét oldalát. Ha elkészült, akkor vedd ki, fedd le és pihentesd legalább 5 percig.
- A burgonyasaláta: A burgonyát mosd meg. Enyhén sós vízben, héjában főzd puhára. Hűtsd ki és hámozd meg. Kockázd fel és tedd egy keverőtálba. Sózd meg. Locsold meg a chimichurri szósszal és adj hozzá szeletekre vágott lilahagymát. Keverd át alaposan és tálald a grillezett csirkemell mellé.
- Tipp: A burgonyasalátát akár be is hűtheted.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!