Cukormentes szilvakrémleves csokireszelékkel

Desszertként is megállja a helyét
Cukormentes szilvakrémleves

A cukormentes szilvakrémleves egyszerűen elkészíthető és desszert is lehet. Az egyszerre fanyar és édeskés szilvát imádom frissen, nyersen is. Idén viszont megmaradt egy nagyobb adag, ami már régóta a hűtőben várta a sorsát. Kimagoztam és beletettem egy kisebb fazékba, fahéjjal és eritrittel. Kicsit főztem, majd összeturmixoltam és tejszínnel felöntöttem. Szerintem elég krémes lett, de aki még sűrűbbre szereti, a tejszínt keverheti egy kanál zabpehelyliszttel is. Én hidegen fogyasztva ajánlom. Ebben a vénasszonyok nyara szezonban kifejezetten jól esett egy tál hideg leves. A csokireszelék pazar ízesítője és díszítője is a levesnek. Próbáld ki!

Cukormentes szilvakrémleves csokireszelékkel
Enni és Fogyni e-book
Cukormentes szilvakrémleves

Cukormentes szilvakrémleves csokireszelékkel

Desszertként is megállja a helyét
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Desszert, Leves
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel, gluténmentes, húsmentes
Adag: 2 adag
Kalória: 187kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 220 g magozott szilva
  • 200 ml víz
  • 2-3 evőkanál eritrit (attól függ, hogy mennyire szereted édesen – ha belefér a kalóriákba, akkor használhatsz mézet is)
  • 1 csipet fahéj
  • 120 ml főzőtejszín

    (22%-os)

  • díszítésnek egy kocka étcsokoládét reszeltem bele

Elkészítés

  • Mosd meg a szilvát, vágd ketté és magozd ki. Tedd egy lábasba. Önts fel vízzel. Locsold meg mézzel vagy szórd meg eritittel és fűszerezd fahéjjal.
  • Főzd teljesen puhára, majd tedd turmixgépbe és turmixold össze teljesen.
  • Öntsd vissza a lábasba, és öntsd fel tejszínnel. Forrald fel, és készen is van.
  • Hűtsd le teljesen.
  • Fogyaszd hidegen. Tálalásnál reszelj bele étcsokit.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (eritrittel édesítve)
Energia: 187 kalória
Fehérje: 2 gramm
Szénhidrát: 15 gramm
Zsír: 14 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?