Cukormentes szilvakrémleves csokireszelékkel
Desszertként is megállja a helyét
A cukormentes szilvakrémleves egyszerűen elkészíthető és desszert is lehet. Az egyszerre fanyar és édeskés szilvát imádom frissen, nyersen is. Idén viszont megmaradt egy nagyobb adag, ami már régóta a hűtőben várta a sorsát. Kimagoztam és beletettem egy kisebb fazékba, fahéjjal és eritrittel. Kicsit főztem, majd összeturmixoltam és tejszínnel felöntöttem. Szerintem elég krémes lett, de aki még sűrűbbre szereti, a tejszínt keverheti egy kanál zabpehelyliszttel is. Én hidegen fogyasztva ajánlom. Ebben a vénasszonyok nyara szezonban kifejezetten jól esett egy tál hideg leves. A csokireszelék pazar ízesítője és díszítője is a levesnek. Próbáld ki!
Cukormentes szilvakrémleves csokireszelékkel
Hozzávalók
- 220 g magozott szilva
- 200 ml víz
- 2-3 evőkanál eritrit (attól függ, hogy mennyire szereted édesen – ha belefér a kalóriákba, akkor használhatsz mézet is)
- 1 csipet fahéj
- 120 ml főzőtejszín (22%-os)
- díszítésnek egy kocka étcsokoládét reszeltem bele
Elkészítés
- Mosd meg a szilvát, vágd ketté és magozd ki. Tedd egy lábasba. Önts fel vízzel. Locsold meg mézzel vagy szórd meg eritittel és fűszerezd fahéjjal.
- Főzd teljesen puhára, majd tedd turmixgépbe és turmixold össze teljesen.
- Öntsd vissza a lábasba, és öntsd fel tejszínnel. Forrald fel, és készen is van.
- Hűtsd le teljesen.
- Fogyaszd hidegen. Tálalásnál reszelj bele étcsokit.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!