Diétás édesség, ami nyáron is jól esik!
Mivel lehet feldobni egy almás diétás édesség receptet? Vaníliapudinggal és kakaóporral! Azt hiszed, hogy már az összes almás receptet kipróbáltad? Adj még egy esélyt ennek a krémes vaníliapudinggal készült desszertnek is. Hűtve a legfinomabb, így a nyári kánikulában is jól fog esni.
Vaníliás-almás szelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 g finomszemű zabpehely
- 30 g mandulabél
- 1 lapos evőkanál (10 g) kakaópor (cukor nélküli, zsírszegény)
- 30 g eritrit
- 30 g xilit
- 170 g natúr görög joghurt
A krémhez:
- 200 ml tehéntej (1,5%-os)
- 1 dl víz
- 1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor (cukormentes)
- 40 g xilit
A krémbe:
- 1 kicsi alma
A szóráshoz:
- 1 lapos evőkanál (8 g) kakaópor (cukor nélküli, zsírszegény)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés
- Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 180 °C-ra (alsó, felső sütés légkeveréssel).
- Tedd egy aprítógépbe vagy turmixgépbe a mandulabelet és őröld lisztszerű állagúra, majd tedd egy keverőedénybe.
- Add hozzá a zabpelyhet, a xilitet, az erititet, a kakaóport és keverd össze egy kanállal.
- Add hozzá a görög joghurtot is és készíts belőle egy masszát. (Kicsit lágy lesz.)
- A masszából készíts egy hengert és vágd három felé. A három részt gyúrd össze három golyóvá.
- A golyókat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol. Simítsd el egy kanál segítségével úgy, hogy három egyforma téglalapot kapj. Kb. 0,5 cm vastagságúra simítsd.
- Süsd meg a téglalapokat előmelegített sütőben csak 10 percig. Amikor kiveszed, olyan mintha nem lenne átsülve, de ez normális.
- Várj 10 percet, hogy kicsit kihűljön, majd húzd le a téglalapokról a sütőpapírt, és helyezd egy tálcára. Tedd félre.
- A pudingport és a xilitet öntsd egy tálba. Öntsd fel egy kevés hideg vízzel úgy, hogy félig ellepje. Keverd csomómentesre.
- Forrald fel tejet, és add hozzá a pudingporos keveréket. Főzd kevergetve addig, amíg sűrű krémet kapsz.
- Az így kapott krémmel kend meg egyenletesen az egyik kisütött téglalapot.
- Szeletelj fel vékony cikkekre egy kisebb almát és ⅓ részét halmozd a puding tetejére.
- Tedd rá a második téglalapot, majd kend meg pudinggal és tegyél bele almaszeleteket.
- Tedd rá a harmadik téglalapot. Erre is puding jön és a maradék almaszelet.
- 3 órára tedd be hűtőbe, hogy megpuhuljon a tésztaréteg.
- Amikor kiveszed, szórd meg a tetejét kakaóporral és fahéjjal, majd szeleteld fel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Nóri mondta
Nagyon finom
Földi Rita mondta
Örülök, hogy ízlett. 🙂