Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 180 °C-ra (alsó, felső sütés légkeveréssel).
Tedd egy aprítógépbe vagy turmixgépbe a mandulabelet és őröld lisztszerű állagúra, majd tedd egy keverőedénybe.
Add hozzá a zabpelyhet, a xilitet, az erititet, a kakaóport és keverd össze egy kanállal.
Add hozzá a görög joghurtot is és készíts belőle egy masszát. (Kicsit lágy lesz.)
A masszából készíts egy hengert és vágd három felé. A három részt gyúrd össze három golyóvá.
A golyókat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol. Simítsd el egy kanál segítségével úgy, hogy három egyforma téglalapot kapj. Kb. 0,5 cm vastagságúra simítsd.
Süsd meg a téglalapokat előmelegített sütőben csak 10 percig. Amikor kiveszed, olyan mintha nem lenne átsülve, de ez normális.
Várj 10 percet, hogy kicsit kihűljön, majd húzd le a téglalapokról a sütőpapírt, és helyezd egy tálcára. Tedd félre.
A pudingport és a xilitet öntsd egy tálba. Öntsd fel egy kevés hideg vízzel úgy, hogy félig ellepje. Keverd csomómentesre.
Forrald fel tejet, és add hozzá a pudingporos keveréket. Főzd kevergetve addig, amíg sűrű krémet kapsz.
Az így kapott krémmel kend meg egyenletesen az egyik kisütött téglalapot.
Szeletelj fel vékony cikkekre egy kisebb almát és ⅓ részét halmozd a puding tetejére.
Tedd rá a második téglalapot, majd kend meg pudinggal és tegyél bele almaszeleteket.
Tedd rá a harmadik téglalapot. Erre is puding jön és a maradék almaszelet.
3 órára tedd be hűtőbe, hogy megpuhuljon a tésztaréteg.
Amikor kiveszed, szórd meg a tetejét kakaóporral és fahéjjal, majd szeleteld fel.