Tojásmuffin spárgával

Egy különleges reggeli, feta sajttal és sonkával
tojásmuffin spárgával

A sonkás-brokkolis tojásmuffin receptemet a spárgaszezonban átdolgoztam. Brokkoli helyett zöld spárga került bele, és feldobtam még egy kevés feta sajttal is. Reggelire vagy vacsorára is fogyasztható, könnyű és különleges ételt kapsz belőle. Érdemes kipróbálni! Tipp: Ha spárgát veszel, akkor érdemes egyből feldolgoznod a receptnél leírt módon. Ha előfőzve teszed el a hűtőbe, akkor reggelinél már nem kell bajlódnod a pucolással, csak elő kell kapnod és már teheted is a szendvicsedre.

tojásmuffin spárgával

Miért fogyassz spárgát?

Szinte alig van benne kalória, viszont a rost és vitamin tartalma magas (C, B1, B2, és B6 vitaminokban gazdag), valamint tartalmaz folsavat, kalciumot, vasat, káliumot, béta karotint is.

tojásmuffin spárgával
tojásmuffin spárgával
Életmódváltó Csomag
tojásmuffin spárgával

Tojásmuffin spárgával

Egy különleges reggeli, feta sajttal és sonkával
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Reggeli, Vacsora
Konyha: francia
Típus: 30 perces étel, gluténmentes, spárgás
Adag: 10 darab
Kalória: 69kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 tojás fehérje
  • 1 csipet
  • frissen őrölt fekete bors
  • 200 g előkészített zöld spárga
  • 6 szelet (48 g) csirkemellsonka (válassz magas hústartalmút, legalább 85%)
  • 100 ml főzőtejszín (20%-os)
  • 60 g light trappista sajt
  • 40 g light feta sajt

Elkészítés

  • Csomagold ki a spárgát, majd kézzel törd meg, ott fog szétpattanni, ahol már nem annyira fás. A feje (koronája) a legfinomabb része. Arra vigyázz a legjobban. A letört, fás rész mehet alaplébe vagy ha nincs, akkor szemétbe.
  • A megmaradt részt zöldséghámozóval finoman hámozd meg, de a fejére vigyázz, csak a szárát hámozd vékonyan. Főként a vastagabb leveleket szedd le.
  • Áztasd vízben egy kis ideig. Ez azért fontos, mert a fej részében nagyon meg tud tapadni a homok. Az áztatással szépen kiázik minden, ami nem kell.
  • Mosd át folyó vízben is.
  • A megtisztított spárgát vágd kisebb darabokra, majd tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd roppanósra. Ez kb. 5-7 perc. Vedd ki egy szűrőkanállal és tedd rögtön jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább.
  • Ezután lehűtve el is teheted pár napra vagy egyből készíthetsz belőle tojásmuffint.
  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
  • A sajtokat és a sonkát kockázd fel.
  • Tedd egy keverőtálba a tojásokat és a fehérjét. Sózd, borsozd, majd egy habverővel keverd át.
  • Add hozzá a tejszínt, ezzel is keverd el alaposan.
  • Add hozzá az előkészített spárgát, a sonkát és a kockázott trappista sajtot. Keverd át egy kanál segítségével, majd öntsd szét 10 darab szilikon muffin formába, és a tetejét szórd meg a kockázott feta sajttal.
  • Tedd előmelegített sütőbe. Süsd 20 percig.
  • Fogyaszd még melegen! Másnap, felmelegítve is finom.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 69 kalória
Fehérje: 7 gramm
Szénhidrát: 1 gramm
Zsír: 4 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?