Görög tésztasaláta
Tálald pohárban – sokkal mutatósabb!
A görög tésztasaláta pohárba is kerülhet. Egy kerti partin vagy grill partin például látványos módon tudod tálalni a köretet – ami nem más, mint görög saláta tésztával összekeverve. Mindenki kap egy poharat a sült hús vagy a hal mellé és kész. 🙂 A partin túl a hétköznapokban én vacsorára javaslom ezt a könnyű salátát. A tészta lehet bármi, amit be tudsz szerezni durum verzióban. Ebben a receptben az új kedvencemet, a rizsszem alakú kritharaki-t (vagy más néven orzo) tésztát választottam. Ebből a tésztából ezt a receptet is ajánlom: Görög egytálétel: csirkés-zöldséges kritharaki tészta
Görög tészta
A kritharaki tészta rendkívül népszerű hozzávaló a görög konyhában. Ideális marhával vagy szárnyassal készült egytálételekhez, de felfújtak és tésztasaláta alapanyagaként is remek választás.
A kritharaki tészta durumlisztből készül. Az ilyen tészták a főzés során nehezebben esnek szét és a vércukorszintet sem emelik meg, így támogatják a zsírégetést.
A mediterrán országokban több helyen is felbukkan ez a tészta, mint alapanyag. Olaszországban például orzo-nak hívják.
Görög tésztasaláta
Hozzávalók
A tésztához:
- 70 g görög tészta (kritharaki vagy más néven orzo) (DM-ben vagy néha Lidl-ben vagy Aldiban is kapható.)
- víz
- só
Többi belevaló:
- 50 g feta sajt (light)
- 70 g paradicsom
- 70 g kígyóuborka
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 pár csepp extra szűz olívaolaj
Ezek még mehetnek bele:
- friss bazsalikomlevél
- 1 kisebb lilahagyma finomra vágva
- olajbogyó
Elkészítés
- A tésztát főzd ki sós vízben al dente állagúra. 10-14 percet kell főzni. Majd szűrd le és keverd össze a többi hozzávalóval.
- Tálald egy csinos pohárban.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!