Dobd fel a reggeliket!
Unod a szendvics reggeliket? A tojásos receptekből is már meg volt mind? Próbáld ki ezt a tojásmuffint! Párolt brokkolival és sonkával, sajttal, tejszínnel készül. Tökéletes fehérjepótlás, ráadásul már a reggelinél letudhatod az első zöldségadagot. Alacsony kalória és isteni íz! Húsvétkor pedig húsvéti sonkával vagy medvehagymával is működik.
Sonkás-brokkolis tojásmuffin
Hozzávalók
- 2 tojás
- 3 tojás fehérje
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 150 g brokkoli (1 marék)
- 70 g sonka (magas hústartalmút válassz!)
- 100 ml főzőtejszín (20%-os)
- 50 g light trappista sajt
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra.
- A brokkolit tisztítsd meg és sós vízben párold meg. Ha kész, csepegtesd le és tedd félre.
- A sajtot reszeld le, a sonkát kockázd fel.
- Tedd egy keverőtálba a tojásokat és a fehérjét. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kis őrölt szerecsendiót majd egy habverővel keverd át.
- Add hozzá a tejszínt, ezzel is keverd el alaposan.
- Add hozzá a brokkolit, a sonkát és a sajtot. Keverd át egy kanál segítségével, majd öntsd szét 9 darab szilikon muffin formába és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd 20 percig.
- Fogyaszd még melegen! Másnap, felmelegítve is finom.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Szia!
A hozzávalókból kimaradt a sajt! Mennyi kell bele?
Szia! 50 gramm light trappistával számoltam. Köszi, hogy szóltál!