Sajtkrémmel sonkával és hónapos retekkel
A receptet egy adag maradék bulgur ihlette. Semmilyen mártás, szósz nem volt itthon csak egy tömlős sajt. Ez adta meg az ízét, amihez gondoltam jól illik egy kis füstölt sonka is. Tökéletes párosítás lett. A ropogós szárzeller, a friss retek és a lédús uborka pedig emelik az i-re a pontot. Egy laza vacsora simán összedobható ilyen maradékokból. Ha pedig húsvétkor marad sonka vagy még tojás is, akkor az is mehet bele plusz fehérje-forrásnak. Kell ennél több, egyszerűbb és egészségesebb? 😊
Tudtad, hogy?
A hónapos retek valódi vitaminbomba. Magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert, és véd a baktérium és vírusfertőzésekkel szemben. Segíti a méregtelenítést. 95%-os folyadéktartalma és magas rosttartalma javítja a bélmozgást, és segíti az emésztést. Vértisztító hatásával javítja a vér áramlását és csökkenti a vérnyomást.
Tavaszi bulgursaláta
Hozzávalók
- 50 g bulgur (szárazon kimérve)
- 30 g ömlesztett sajt tejszínes (Kokárdásat használtam)
- 1 szelet fekete erdei sonka vagy más magas hústartalmú füstölt sonka (vagy húsvéti sonka maradék)
- 1 száll szárzeller
- 1 kis darab kígyóuborka
- 2 kicsi hónapos retek
- só
Elkészítés
- A bulgurt párold meg egy kevés sós vízben. Ha kész, keverd hozzá a sajtkrémet.
- Kockázd fel a sonkát, a szárzellert, a retket és az uborkát. Keverd bele azt is.
- Ízesítsd sóval és már fogyaszthatod is.
- Tipp: Ha maradék főtt bulgurt használsz, akkor előtte melegítsd át és úgy keverd hozzá a sajtkrémet!
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!