Kínai kel leves csurgatott tojással
Egészséges és alakbarát
Kínai kel leves receptet alig találni, ami nem egy frankfurti levesre hasonlít. Egyik nap a hűtőben árválkodott egy kis maradék kínai kel. Elhatároztam, hogy ebből bizony leves lesz. Korábban készítettem már rakott kínai kel receptet is. Egy hideg és esős napon azonban egy meleg, alakbarát levesre vágytam. Hagymás-fűszerpaprikás rántást készítettem hozzá, majd felöntöttem vízzel és ebbe került a kockákra vágott kínai kel. A magyaros ízvilágot a fűszerpaprika adta meg. Mivel tojást is akartam csurgatni bele, így kellett egy kis savanykás íz is. Nálam fehér rizsecet volt itthon. Ebből tettem 2 teáskanálnyit, majd jöttek a tojások. Nagyon finom levest kaptam, amit biztosan többször is el fogok még készíteni. Próbáld ki te is!
Kínai kel leves csurgatott tojással
Hozzávalók
- 7 levél (420 g) kínai kel
- 1 kis darab (60 g) burgonya
- 1 kisebb (60 g) vöröshagyma
- 2 gerezd (6 g) fokhagyma
- 1 evőkanál (10 g) zabpehelyliszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- kb. 2 liter víz
- só (nem mértem le, de addig sózd, amíg nem lesz elég ízes)
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál fehér rizsecet (talán sima ételecettel is működik)
- 3 tojás
Elkészítés
- A kínai kelről szedjél le 7 levelet. Mosd meg alaposan, majd vágd nagyobb kockákra.A fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld fel.A vöröshagymát pucold meg és vágd finomra.A burgonyát hámozd meg és vágd kisebb kockákra.
- Egy kisebb lábosban (2 literes) löttyints egy kis olívaolajat és ezen piritsd a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, akkor szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és pirítsd le egy kicsit.
- Vedd le a tűzhelyről, tedd egy kicsit félre. Szórd meg fűszerpaprikával. A paprika nem szabad, hogy megégjen. Keverd el, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Azért csak egy kevéssel, mert így könnyebb elkeverni a csomókat.
- Sózd és borsozd.
- Add hozzá a kockákra vágott kínai kelt és a burgonyát. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Főzd addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Ez kb. 20-25 perc.
- A tojásokat kétféleképpen teheted bele. Én csurgatott tojást és buggyantott tojást is csináltam. Ehhez előbb állítsd be a levest úgy, hogy ne lobogjon csak éppen gyöngyözzön. Egy tálba üsd bele a tojást, és keverd el egy villával. Öntsd bele a levesbe és keverd el. Ez a csurgatott tojás. A másik két tojást csak a tálba öntöttem, de nem kevertem el, hanem egyben öntöttem a levesbe és nem kevertem el. Ez a buggyantott tojás.
- A tojásokkal együtt még 5 percig főzd.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!