A legegyszerűbb tejszínes-kukoricás csirkés tészta
Krémes, szaftos és el szem hiszed mennyire egyszerű!
Tejszín, kukorica és csirke. Tökéletes alapanyagok egy gyors tésztás ételhez. Ez az, amit nem szabad túlgondolni, csak egyszerűen és finoman elkészíteni. Kövesd a receptemet!
A legegyszerűbb tejszínes-kukoricás csirkés tészta
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 3 teáskanál sült csirkemell fűszersó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 200 ml főzőtejszín (22%-os)
- 100 g csemegekukorica konzerv és a levéből is 2 evőkanálnyi
- só
- őrölt fekete bors
- 240 g durum penne tészta (adagonként 60 gramm szárazon kimérve)
Elkészítés
- A csirkemellet tisztítsd meg, és kockázd fel. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy felforrósított serpenyőben.
- Öntsd hozzá a főzőtejszínt, keverd el.
- Add hozzá a kukoricát és a levet is.
- Sózd és borsozd. Forrald át.
- Főzz ki hozzá penne tésztát és forgasd át a tejszínes szószban.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!