nyári ízek maximum, szénhidrát tartalom Minimum
A görög saláta az egyik legismertebb és legkedveltebb mediterrán saláta, amely tökéletes választás lehet diétás vacsorának is. Friss, ropogós zöldségek, zamatos olívaolaj és a krémes feta sajt harmóniája teszi ellenállhatatlanná. Egyszerű elkészíteni, mégis tele van ízekkel, így garantáltan a TOP7 nyári saláta között a helye. 🙂 Ráadásul a görög saláta alapvetően alacsony szénhidráttartalmú, így kiválóan beilleszthető alacsony szénhidráttartalmú vagy ketogén diétába is.
Tálalási javaslat
A görög saláta kiválóan passzol grillezett húsokhoz vagy halhoz, de önmagában is tökéletes egy könnyű ebéd vagy vacsora részeként. Egy szelet friss, ropogós kenyeret is kínálhatunk mellé, hogy minden csepp öntetet élvezhessünk.
Tipp: Grillezett padlizsánnal különösen finom!
Görög saláta
Hozzávalók
- 100 g feta sajt (laktózmentes is lehet)
- 3 db paradicsom
- ½ kígyóuborka
- 1 db lilahagyma
- 1 csipet szárított, morzsolt bazsalikom (még jobb, ha frisset is használsz)
- 1 csipet szárított, morzsolt oregánó
- 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
- pár szám magozott, zöld olajbogyó (nálam zöld, mert a feketét nem szeretem)
Elkészítés
- A lilahagymát vágd finomra és tedd egy keverőtálba. A paradicsomot, uborkát, feta sajtot kockázd fel és tedd a tálba. Add hozzá az olajbogyót is. Fűszerezd oregánvóal és bazsalikommal. Keverd össze.
- Érdemes állni hagyni egy kis időre, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!