Rita húsvéti salátája
Sonkával, tojással joghurtos-tormás öntettel
Tavasszal imádom a friss retket valamilyen joghurtos öntettel kombinálni. Ezúttal került bele egy kis torma is. Ettől egy kicsit édeskés lett és egyben krémes is. A húsvéti sonka sem maradhat ránk! Nyugodtan mehet a maradék ebbe a salátába is. Csakúgy mint a kalács. De ha kalács nincs, akkor használj hozzá teljes kiőrlésű kenyeret. A kaláccsal kicsit ünnepiesebb. Tojás is kell bele persze, hiszen ez nemcsak plusz fehérjeforrás, hanem nagyon egészséges is. A még krémesebb állag érdekében feta sajttal dobtam fel, de kecskesajttal is jól működik. Most te jössz! Készítsd el, és élvezd az ünnepi, tavaszi ízeket!
Rita húsvéti salátája
Hozzávalók
- 2 marék salátakeverék (használj olyat, amiben káposzta is van)
- 3 vékony szelet sonka, karaj, vagy maradék húsvéti sonka
- 1 db főtt tojás (fürjtojás is jó)
- 1 db koktélparadicsom
- 40 g light feta sajt (kecskesajt is jó)
- 1 db hónapos retek
Öntet
- 3 evőkanál (85 g) görög joghurt (10%-os)
- 1 teáskanál (6 g) reszelt csemege torma
- 1 csipet só
- 1 csipet morzsolt oregánó
Kruton
- 1 kis szelet (40 g) kalács (teljes kiőrlésű kenyér is jó)
Elkészítés
- A tojást főzd keményre, majd pucold meg és kockázd fel.
- A salátakeveréket tedd egy keverőtálba. Add hozzá a kockázott tojást.
- Kockázd fel a retket és a paradicsomot is. Ezeket is tedd a keverőtálba.
- Kockázd fel a sonkát és a feta sajtot is, majd tedd a tálba.
- Az öntet hozzávalóit keverd ki egy másik tálban.
- Öntsd rá az öntetet a többi hozzávalóra, majd keverd át alaposan.Tálald egy mélyebb tányérba.
- A tetejére piríts meg egy szelet kalácsot, vagy teljes kiőrlésű kenyeret, kockázd fel és halmozd a saláta tetejére még melegen.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!