Egy igazán őszi ebéd
A csirkecomb receptek némelyike gyümölcsöt is tartalmaz, mert jól illik hozzá az alma és a körte is. Ősszel érdemes bevetni az őszi kincseket. Én most a narancssárga színekre hajtottam, így került a csirkecomb mellé sütőtök és narancs is. Friss zsályával, kakukkfűvel és almával sütöttem meg. Ha egy finom, őszi hangulatú ételt keresel, ami egészséges is, akkor ez a Te recepted!
Egy adag több mint 600 kalóriára jön ki, ez azért van mert bele számítottam a csirkecomb bőrét is. Ebből nyilván kisül némi zsiradék, ezért is számoltam bele. Viszont, ha ügyelsz az alakodra, akkor ezt érdemes eltávolítani róla a fogyasztás előtt. Ez ugyanis nem diétás. Köretként én a sütőtököt és a gyümölcsöket javaslom, mert egy adag szénhidráttartalma 55 grammra jön ki. Ha ennél több fér bele Neked, akkor nyugodtan készíthetsz hozzá párolt basmati rizst például.
Csirkecomb almával, sütőtökkel, naranccsal
Hozzávalók
- 6 db csirke felsőcomb
- 1 kis méretű sütőtök
- 2 alma
- 1 narancs
- só
- őrölt fekete bors
- szárított, morzsolt oregánó
- 6 db friss zsályalevél (elhagyható)
- 1 ág friss kakukkfű (elhagyható)
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 15 g vaj (82%-os zsírtartalom)
- 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- A sütőtököt vágd kisebb darabokra, hámozd meg, kapard ki a belsejét, majd vágd 2-3 cm-es kockákra.
- Tedd egy keverőtálba, sózd, borsozd, adj hozzá morzsolt oregánót. Locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel. Keverd össze alaposan.
- Az almát vágd négyfelé. Szedd ki a belsejét, majd keverd a sütőtökhöz.
- A narancsot hámozd meg, majd vágd nagyobb szeletekre. Keverd a sütőtökhöz.
- Vegyél elő egy hőálló tálat és öntsd bele a keveréket. Terítsd el egyenletesen. Tedd félre.
- A csirkecombokat tisztítsd meg, majd a csont közelében egy éles késsel vágj be pár helyen, hogy jól átsüljön. Ízesítsd sóval és borssal.
- Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat a vajjal és ezen süsd elő a csirkecombokat. A sütést kezd a bőrével lefelé fordítva, majd ha már szép kéreg képződött, akkor fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is.
- Az elősütött csirkecombokat tedd át a sütőtökös keverék tetejére. A serpenyőben maradt szaftot felöntheted egy kevés vízzel vagy akár fehér borral is. Kicsit forrósítsd össze a folyadékkal, majd locsold meg vele a csirkéket.
- Fedd le alufóliával és süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig. Az utolsó 5 percben süsd alufólia nélkül is.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?